Δήμος Κερατσινίου: Απειλείται με πρόστιμο ύψους 1,3 εκατ. ευρώ!

Δήμος Κερατσινίου: Απειλείται με πρόστιμο

Δήμος Κερατσινίου: Απειλείται με πρόστιμο ύψους 1,3 εκατ. ευρώ! – Το υψηλό πρόστιμο επιβλήθηκε μετά από εξωλογιστικό έλεγχο της ΦΑΕΕ Πειραιά στην πρώην ΔΗΚΕΠΑ για τα έτη 2001-2002

Το θέμα απασχόλησε το Δημοτικό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε, μετά από γνωμοδότηση της νομικής υπηρεσίας, να προχωρήσει σε προσφυγή στη Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων σχετικά με πρόστιμο που επέβαλε η ΦΑΕΕ Πειραιώς το 2013 στην πρώην ΔΗΚΕΠΑ.

Όπως έγινε γνωστό από τον Δήμο το αρχικό πρόστιμο της ΦΑΕΕ ήταν ύψους 300.000 ευρώ για πλαστά τιμολόγια συνεργάτη προμηθευτή της Επιχείρησης, ωστόσο η ΔΗΚΕΠΑ και ο Δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας δεν προχώρησαν σε ένσταση.

Η ΦΑΕΕ Πειραιά από την πλευρά της θεώρησε αυτή την κίνηση σιωπηλή αποδοχή της πλαστότητας των συναλλαγών, με αποτέλεσμα να προχωρήσει σε εξωλογιστικό έλεγχο των ετών 2001-2002 και να επιβάλλει πρόσθετο πρόστιμο 1.300.000 ευρώ.

Ο Δήμαρχος Κερατσινίου Δραπετσώνα Χρήστος Βρεττάκος δήλωσε για το θέμα:

«Είναι μεγάλες οι ευθύνες του προηγούμενου Δημάρχου. Ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΠΑ και ο Δήμαρχος όφειλαν το 2013 να προσφύγουν για να προστατεύσουν την επιχείρηση και το Δήμο από τα υπέρογκα πρόστιμα της εφορίας.

Επέλεξαν, όμως, παρά τις έγγραφες οχλήσεις του πρώην Προέδρου, κ. Κούβαρη, και του πρώην Δημάρχου, κ. Μελά, να «φεσώσουν» το Δήμο 1,8 εκατομμύρια.

Επέλεξαν, δηλαδή, να στερήσουν από την πόλη 1,8 εκατομμύρια έργων, με τα οποία θα μπορούσαμε να έχουμε 30 παιδικές χαρές, 2 καινούργιους παιδικούς σταθμούς, δεκάδες χιλιόμετρα δρόμων και πολλά ακόμα, για να «κρατάνε στο χέρι» – όπως νόμιζαν- τους πολιτικούς τους αντιπάλους.

Πρέπει να τονίσω ότι για το αρχικό πρόστιμο που αφορούσε στα πλαστά τιμολόγια συνεργάτη προμηθευτή της ΔΗΚΕΠΑ, σύμφωνα με τον ορκωτό λογιστή δεν υπήρχε εικονικότητα της συναλλαγής και ευθύνη της επιχείρησης. Σε κάθε περίπτωση, όμως, για την υπόθεση αυτή έχει επιληφθεί Εισαγγελέας και θ’ αποφασίσουν τα δικαστήρια.

Επίσης, να επισημάνω ότι οι διαδικασίες της Εφορίας και οι διαδικασίες των δικαστηρίων είναι αυτόνομες. Ακόμα και η δικαστική αθώωση δεν σβήνει τα πρόστιμα, όπως ισχύει και το αντίστροφο».