Από 14 χώρες τα θύματα του Παρισιού

θύματα Παρισιού

Από 14 χώρες τα θύματα του Παρισιού, ενώ δεν έχουν αναγνωριστεί όλοι οι σωροί.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό της αιματηρής επίθεσης στο Παρίσι, τα θύματα προέρχονται από 15 διαφορετικές χώρες. Οι σοροί 103 από τους ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις επιθέσεις που πραγματοποιήθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι έχουν αναγνωρισθεί, όμως 20 έως 30 σοροί παραμένουν χωρίς ταυτότητα, ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρωθυπουργός Μανουέλ Βαλς. «Έχουν αναγνωρισθεί 103 σοροί, υπάρχουν 20 έως 30 πρόσωπα που δεν έχουν ακόμη αναγνωρισθεί. Αυτό θα γίνει μέσα στις επόμενες ώρες», διεκρίνισε στο τέλος μιας συνάντησης του με οικογένειες θυμάτων. Τουλάχιστον 129 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επιθέσεις και περισσότεροι από 350 τραυματίστηκαν.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες στους νεκρούς περιλαμβάνονται:

– Τουλάχιστον δύο Βέλγοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών του Βελγίου.

– Ένας Ισπανός, ο Αλμπέρτο Γκονθάλεθ Γκαρίδο, 29 ετών. Ο νέος από τη Μαδρίτη, σύμφωνα με την αδελφή του, παρακολουθούσε τη συναυλία στο Μπατακλάν.

– Δύο Πορτογάλοι, ένας άνδρας 63 ετών, μόνιμος κάτοικος Παρισιού, ο οποίος βρισκόταν κοντά στο Σταντ ντε Φρανς. Η πορτογαλική κυβέρνηση έκανε λόγο και για ένα δεύτερο θύμα πορτογαλικής εθνικότητας, μια γυναίκα γεννημένη στη Γαλλία το 1980 με διπλή υπηκοότητα. Σκοτώθηκε στο Μπατακλάν.

– Δύο Ρουμάνοι υπήκοοι, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρουμανίας.

– Ένας Βρετανός υπήκοος, σύμφωνα με το Φόρεϊν Όφις, που έκανε επίσης λόγο για Βρετανούς τραυματίες, χωρίς να προσδιορίσει τον αριθμό τους.

– Δύο νεαρές Τυνήσιες, αδελφές, που ζούσαν η μία στο Παρίσι και η δεύτερη στη Σενεγάλη, διέμεναν στην περιοχή του Κρεζό και γιόρταζαν τα γενέθλια μιας φίλης τους.

– Μία Αμερικανίδα φοιτήτρια 20 ετών, η Νοέμι Γκονσάλες, η οποία σπούδαζε στο πανεπιστήμιο του Λονγκ Μπιτς και βρισκόταν στο Παρίσι στο πλαίσιο ενός προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών, σκοτώθηκε, όπως γνωστοποίησε το πανεπιστήμιο και είχαν δηλώσει νωρίτερα τρεις Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Πολλοί άλλοι Αμερικανοί έχουν τραυματιστεί.

– Δύο Χιλιανοί υπήκοοι, μια γυναίκα, η Πατρίσια Σαν Μαρτίν, 55 ετών και ο Λουίς Φελίπε Σότσε Βάγιε.

– Δύο Αλγερινοί, μια γυναίκα 40 ετών και ένας άνδρας 29 ετών.

– Ενας Μαροκινός υπήκοος σκοτώθηκε και άλλος ένας τραυματίστηκε στο πόδι, πάντως η ζωή του δεν διατρέχει κίνδυνο, σύμφωνα με την πρεσβεία του Μαρόκου στο Παρίσι.

Μεταξύ των νεκρών ενδέχεται να είναι και ένας Σουηδός, ενώ ένας συμπατριώτης του τραυματίστηκε, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών της Σουηδίας. Τέλος, δύο Βραζιλιάνοι τραυματίστηκαν, σύμφωνα με την πρόεδρο της χώρας Ντίλμα Ρουσέφ, και ο ένας από αυτούς συνεχίζει να νοσηλεύεται

Το πιο βαρύ φορτίο αίματος όμως πλήρωσε η Γαλλία. Ανάμεσα στους νεκρούς έχουν ήδη ταυτοποιηθεί οι: Aurélie de Peretti, 33 ετών, Guillaume Decherf, 43ετών, Djamila Houd, 41ετών, Thomas Ayad, 34ετών, Cedric Mauduit, Mathieu Hoche, Quentin Boulanger, 29ετών, Lola Salines, Caroline Prénat, 24 ετών και Elodie Breuil, 23 ετών. Οι περισσότεροι σκοτώθηκαν στο Bataclan.

Πηγή: Καθημερινή