Όταν οι άντρες άλλα λένε και άλλα εννοούν

Όταν οι άντρες άλλα λένε

Όταν οι άντρες άλλα λένε και άλλα εννοούν – Ατάκες αντρών κυρίως προς τις γυναίκες που έχουν άλλο νόημα από αυτό που πραγματικά υπάρχει

Εμείς οι άντρες είμαστε σταράτοι στα λόγια μας. Λέμε αυτό και εννοούμε αυτό. Υπάρχουν όμως καταστάσεις και στιγμές που άλλο λέμε και άλλο εννοούμε. Απλά το κάνουμε για τους ίδιους λόγους που το κάνετε και εσείς: Νεύρα, καρφιά και… έτσι!

Τι πραγματικά σημαίνουν οι ατάκες που σας λέμε που φαινομενικά είναι απλές και αθώες. Μόνο που πραγματικά κρύβουν πράγματα που δεν μπορείτε να φανταστείτε. Από απιστίες μέχρι αγάπες και λουλούδια. Ή σκέτο αγάπες.

Ιδού λοιπόν τα καλύτερα!

«Τώρα στο δρόμο είμαι έρχομαι»

Δεν είναι στον δρόμο. Δεν έρχεται. Πιθανότατα δεν έχει κάνει καν μπάνιο επειδή τον πήρε ο ύπνος. Επειδή τον πήρε ο ύπνος και επειδή ξέρει πως εσύ (ναι εσύ) περιμένεις να του την πεις επειδή στην λέει και αυτός που αργείς μισή ώρα να κατέβεις, προσπαθεί να φυλάξει τα νώτα του. Ωραίος!

«Σιγά μην ζηλέψω»

Σιγά που δεν ζηλεύει. Όσοι άντρες λέμε την ατάκα αυτή όχι μόνο ζηλεύουμε. Θέλουμε να πάρουμε μια τρίαινα και να τρυπήσουμε τον τύπο που μας έκανε να ξεστομίσουμε αυτές τις τρεις λέξεις. Όχι λοιπόν, ζηλεύει. Δεν το δείχνει (και αυτός και εμείς όλοι) επειδή το θεωρούμε σημάδι αδυναμίας. Και κατινιάς. Βασικά μόνο κατινιάς.

«Δυο μπύρες έχω πιει μωρέ»

Ποιος από εμάς έχει βγει μωρέ για δυο μπύρες μόνο; Το αγόρι σου (ναι εσύ πάλι) δεν είναι η εξαίρεση. Σου αναφέρει προφανώς μόνο τις μπύρες που έχει πιει. Είναι διαφορετικός ο αριθμός των βότκα(ζ), των ουίσκι(ζ) και τον τζιν(ζ). Όχι όλα σε μια βραδιά. Τι, θα κάνουμε εκπτώσεις;

«Μια φίλη μου είναι»

Αχ, αυτή η «φίλη» που έχουμε όλοι οι άντρες. Είναι αυτή που όλοι της την πέφτουμε, της μιλάμε για να τσιλιμπουρδίσουμε αλλά σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να χωρίσουμε για εκείνη. Το κάνει το αγόρι σου, το κάνει ο πατέρας μου, το κάνω εγώ, το κάνει και ο δάσκαλος του σχολείου της Πέρα Ραχούλας. Όχι το αγόρι σου δεν σε απατάει αν σου πει αυτή την ατάκα.

«Μια φορά έγινε και δεν σήμαινε τίποτα»

Το αγόρι σου ΤΩΡΑ σε απάτησε λοιπόν. Για να στα κάνω πολύ ξεκάθαρα και να κερδίσουμε και χρόνο: Δεν έγινε μια φορά και σήμαινε πολλά. Είναι ο αμυντικός μηχανισμός που έχουμε όλοι οι άντρες. Αν δεν τον έχει το δικό σου αγόρι είναι ελαττωματικό από το εργοστάσιο και να τον ελέγξεις και για την εκπομπή ρύπων. Αστειάκι της επικαιρότητας…

«Πολύ καλή κοπέλα η κολλητή σου»

Προβληματίσου ξανά γυναίκα. Τι πάει να πει αυτό; Θα στα πω εγώ. Πάει να πει ότι στο πρόσωπό της διαπίστωσε τον νούμερο ένα εχθρό της σχέσης σας. Ούτε το νούμερο δυο, ούτε το τρία. Υπάρχει και άλλη ανάγνωση. Του γυάλισε. Οπότε να είσαι προετοιμασμένη για ένα σενάριο που θα ζήλευε και ο μετρ του είδους, Μανούσος Μανουσάκης. Repsect.

«Ακούω τα πάντα»

Φυσικά και δεν ακούει τα πάντα. Απλά ντρέπεται να πει τι ακούει ο άνθρωπος. Πιθανότατα θα ακούει πολύ βαριά λαϊκά (βλέπε Παντελίδη, Οικονομόπουλο μέχρι… Μάκη Δημάκη) αλλά ξέρει ότι δεν θα τα ακούς εσύ (ναι είπαμε, εσύ) και θα τον κακοχαρακτηρίσεις ή τίποτα death metal. Ναι είναι η μουσική που τραγουδάνε λες και τους πετούν στα πόδια καυτό λάδι. Όπως και αν έχει, τα πάντα δεν τα ακούει. Σίγουρα δεν ακούει ό,τι και εσύ.

«Σ’αγαπώ»

Όχι, εδώ λέει αλήθεια. Εμείς οι άντρες δεν λέμε συχνά αυτή την λέξη. Εκτός αν έχουμε μπροστά μας μια μερίδα κεμπάπ (ποιος μπορεί να μην τα αγαπάει;), τον σκύλο μας που κατάφερε να «ρίξει σκυλίτσα (ωραίος) ή αν έχει ρίξει τριάρα η ομάδα στο ντέρμπι, που αγαπάμε όλη την ομάδα. Αλλά άντρας που λέει σ’αγαπώ σε γυναίκα λέει αλήθεια.

«Δεν θα αργήσω. Πάω και έρχομαι»

Πέσε για ύπνο. Λογικά την ώρα που θα γυρίσει θα κοιμάται και ο Σταμάτης Γονίδης που περιμένει μέχρι τις 3 . Αλλά να μην αργήσει πραγματικά… δεν παίζει!

Τι να κάνουμε κορίτσια; Εσείς έχετε το «γιατί… έτσι»!