Ντομπρόβσκις: Έρχεται στην Αθήνα και ζητά εξηγήσεις για το θέμα της Σαββαΐδου

Ντομπρόβσκις: Έρχεται στην Αθήνα

Ντομπρόβσκις: Έρχεται στην Αθήνα και ζητά εξηγήσεις για το θέμα της Σαββαΐδου και την απομάκρυνσή της από τη θέση της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων

Ηχηρή υπενθύμιση στην ελληνική κυβέρνηση έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις δεσμεύσεις της στους Θεσμούς για την ανεξαρτησία οργανισμών-«κλειδιά», αναφερόμενη στο θέμα της καρατόμησης της γενικής γραμματέως Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνας Σαββαΐδου.

Η εκπρόσωπος Τύπου του Πιέρ Μοσκοβισί, Ανίκα Μπρέιντχαρτ, επανέλαβε  τις δεσμεύσεις του πρωθυπουργού απέναντι στους Θεσμούς, αποφεύγοντας όμως να πάρει σαφή θέση.

Συγκεκριμένα, η εκπρόσωπος Τύπου, Ανίκα Μπρέιντχαρτ δήλωσε: «Η Επιτροπή καταγράφει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης σχετικά με τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. Η βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης και είσπραξης είναι μία από τις κύριες οικονομικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Σε αυτό το πλαίσιο, η αυτονομία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είναι στο κέντρο της θεσμικής αξιοπιστίας και αποτελεσματικότητας. Επιπλέον, η Ελλάδα έχει δεσμευθεί, ως μέρος αυτού του προγράμματος, να “ενδυναμώσει τη θεσμική και επιχειρησιακή ανεξαρτησία των οργανισμών-κλειδιά, όπως η Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και η ΕΛΣΤΑΤ».

«Δεν μπορούμε να σχολιάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης. Η Επιτροπή βρίσκεται σε επαφή με τις ελληνικές αρχές και ζητά διευκρινίσεις σχετικά με την απόφαση αυτή. Ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Βάλντις Ντομπρόβσκις, θα επισκεφτεί την Ελλάδα την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη και το ζήτημα ενδέχεται να εξεταστεί».

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα, είναι η πρώτη φορά που ο αντιπρόεδρος Ντομπρόβσκις επισκέπτεται την Ελλάδα ενώ το χαρτοφυλάκιό του περιλαμβάνει όλα τα αναπτυξιακά και δημοσιονομικά θέματα που αφορούν τη χώρα μας.

Σχετικά με το ζήτημα των αδειών στα κανάλια, η εκπρόσωπος Τύπου της Επιτροπής δεν πήρε θέση, τονίζοντας πως το ζήτημα αυτό εξετάζεται από τους αρμόδιους Θεσμούς.

Πηγή: ΠρώτοΘέμα