Μοσκοβισί: Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα εκτός των προαπαιτούμενων

Μοσκοβισί: Πιθανό να γίνουν αλλαγές

Μοσκοβισί: Θα χρειαστούν και άλλα μέτρα εκτός των προαπαιτούμενων, που εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών κ. Πιέρ Μοσκοβισί, ανακοίνωσε ότι «Χρειαζόμαστε νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτούμενων, που θα εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών».

Αυτό το μήνυμα θα μεταφέρει στον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο στο επόμενο Eurogroup, την προσεχή Δευτέρα 5 Οκτωβρίου. Ένα μήνυμα απλό και σκληρό απαιτούνται νέα μέτρα μετά την ψήφιση των προαπαιτουμένων, τα οποία «εμπεριέχουν επιπλέον βήματα σταθεροποίησης των δημόσιων χρηματοοικονομικών, εμπροσθοβαρή μεταρρύθμιση του τραπεζικού τομέα, παροχή βοήθειας στις ελληνικές αρχές για τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης και για την βελτίωση του επενδυτικού κλίματος στην Ελλάδα».

Όπως τόνισε ο κ. Μοσκοβισί «Πρόκειται για μια αμοιβαία επωφελή κατάσταση για όλους, καθώς όσο πιο γρήγορα ψηφιστούν και εφαρμοστούν οι μεταρρυθμίσεις, τόσο πιο αποτελεσματικά θα συνεχίσει το πρόγραμμα». Ενώ επισήμανε πως «θα επιμείνουμε στην εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων και την ψήφιση των επόμενων βημάτων της συμφωνίας τις προσεχείς εβδομάδες».

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών εξήγησε επίσης ότι ο καλύτερος τρόπος για να εμπνεύσει η Ελλάδα εμπιστοσύνη στις αγορές είναι να «αποδείξει εμπράκτως την ετοιμότητα και ικανότητα να ολοκληρώσει την εφαρμογή του μεταρρυθμιστικού προγράμματος που συμφώνησε».