Έσκισαν τα ρούχα των διευθυντών της Air France για τις απολύσεις (Video)

Air France

Έσκισαν τα ρούχα των διευθυντών της Air France για τις απολύσεις. Άγρια επίθεση εργαζομένων.

Η διεύθυνση της αεροπορικής εταιρείας Air France παρουσίαζε το νέο σχέδιο απολύσεων, που θα φθάσουν τις 2.900. Κανείς όμως δεν περίμενε αυτό που θα συνέβαινε από τους εξαγριωμένους εργαζόμενους που είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα κεντρικό κτίριο της εταιρείας.

upl5612655408760

Οι εργαζόμενοι επιτέθηκαν και  ξέσκισαν τα κοστούμια του υποδιευθυντή του τμήματος ανθρωπίνου δυναμικού της Air France Ξαβιέ Μπροσέτα, και του διευθυντή Ορλι Πιερ Πλισονιέ.

ksegumnwsan-dieuthuntes-tis-air-france-gia-tis-apoluseis.w_l

upl561264d5eb959

 

upl56126b5e57b49

 

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του πρακτορείου Reuters, τα διευθυντικά στελέχη αποχώρησαν από την συνεδρίαση όταν εξοργισμένοι εργαζόμενοι εισέβαλαν στην αίθουσα κρατώντας πανό και σημαίες.

Οι άντρες ασφαλείας της εταιρείας το μόνο που κατάφεραν ήταν να τους φυγαδεύσουν βιαστικά  ακόμη και πάνω από τα συρματοπλέγματα του αεροδρομίου, έτσι ώστε να μην λιντσαριστούν.

http://youtu.be/TH_aZDezCes

Οι θέσεις που περικόπτονται αφορούν 300 πιλότους, 900 ιπτάμενους συνοδούς και 1.700 προσωπικό εδάφους. Για πρώτη φορά στην ιστορία της εταιρίας προβλέπονται αναγκαστικές αποχωρήσεις εργαζομένων.

Η διοίκηση είχε ζητήσει από τα πληρώματα αέρος να πετάξουν εκατό ώρες παραπάνω κατ’ έτος, χωρίς μισθολογικές αυξήσεις, και να μην έχουν ημέρες ρεπό, ένα σενάριο που απέρριψαν ομόφωνα τα συνδικάτα.

Η γαλλική σοσιαλιστική κυβέρνηση έχει εντείνει τις τελευταίες ημέρες τις εκκλήσεις για «υπευθυνότητα» και για «προσπάθεια» από την πλευρά των πιλότων. Το γαλλικό κράτος φέτος ενίσχυσε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της Air France-KLM, στην οποία κατέχει το 17,6%….