ΕΚΤ: Στους μεγάλους χαμένους τις κρίσης οι Έλληνες, στους πολύ κερδισμένους οι Γερμανοί

ΕΚΤ

ΕΚΤ: Στους μεγάλους χαμένους τις κρίσης οι Έλληνες, στους πολύ κερδισμένους οι Γερμανοί. Αυτό που αναδεικνύει η συγκεκριμένη έρευνα είναι οι τεράστιες αποκλίσεις των 19 χωρών της ευρωζώνης.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με έρευνα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για την περίοδο 2009-2013, οι Ιρλανδοί και οι Έλληνες έχουν χάσει τον περισσότερο ατομικό πλούτο από οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος.

Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η ΕΚΤ για το διάστημα 2009-2013, η Ιρλανδία έχασε πάνω από 18.000 ευρώ ατομικό πλούτο ανά άτομο, οι Έλληνες σχεδόν 17.000 ευρώ και οι Ισπανοί κατά περίπου 13.000 ευρώ, λόγω της κατάρρευσης της αγοράς ακινήτων.

Αντιθέτως, στην Ολλανδία και στη Γερμανία ο κατά κεφαλήν πλούτος αυξήθηκε κατά σχεδόν 33.000 ευρώ και 19.000 ευρώ αντίστοιχα, εν μέρει λόγω της αύξησης των οικονομιών επενδύσεων στο διάστημα αυτό.

Τα στοιχεία αυτά δεν περιλαμβάνουν δεδομένα μετά την σταδιακή ανάκαμψη της Ιρλανδίας και Ισπανίας, ενώ τα εισοδήματα στα πιο αδύναμα κράτη, όπως η Κύπρος, έχουν βελτιωθεί σταδιακά με βάση τα φετινά στοιχεία.

Ωστόσο αυτό που αναδεικνύει η συγκεκριμένη έρευνα είναι οι τεράστιες αποκλίσεις των 19 χωρών της ευρωζώνης.