Εκκαθαρίσεις στο ΕΣΡ από την κυβέρνηση

Παππάς

Εκκαθαρίσεις στο ΕΣΡ από την κυβέρνηση. Η κυβέρνηση προχωρά το νομοσχέδιο.

O υπουργός Επικρατείας αρμόδιος για τα ΜΜΕ Νίκος Παππάς, κατέθεσε την τελευταία στιγμή σειρά νομοτεχνικών αλλαγών την τελευταία στιγμή, μία εκ των οποίων δίνει την δυνατότητα στην κυβέρνηση να αλλάξει εκείνα τα μέλη των οποίων οι θητείες έχουν παραταθεί λόγω αδυναμίας της διάσκεψης των Προέδρων. Δίνοντας την δινατότητα στον υπουργό να προχωρήσει στην αλλάγη της μητέρας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Λίνας Αλεξίου από το ΕΣΡ.

Να σημειωθεί ότι η αρχική τροποποίηση που κατατέθηκε έδινε το δικαίωμα στην κυβέρνηση να αλλάζει όποιο μέλος ανεξάρτητης αρχής ήθελε ανεξάρτητα του χρόνου διορισμού του. Με την δεύτερη τροποποίηση η «εκκαθάριση» περιορίζεται μόνο σε εκείνα τα μέλη των οποίων οι θητείες έχουν παραταθεί λόγω αδυναμίας της διάσκεψης των Προέδρων να εκλέξει αντικαταστάτες τους.

Επίσης, εξαιρούνται από τις διατάξεις οι δημοτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί ενώ για τους περιφερειακούς η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας θα λαμβάνει υποψη τον πληθυσμό, το ΑΕΠ και την μορφολογία του εδάφους.

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης δύναται να απευθυνθεί σε διεθνείς ορκωτούς λογιστές για τον έλεγχο των πόθεν έσχες των διαγωνιζομένων και την ονομαστικοποίηση των μετοχών (σχετικό αίτημα είχε καταθέσει ο Βαγγέλης Βενιζέλος).

Θα υπάρξει πρόνοια για την μετάδοση υποτιτλισμένων τηλεοπτικών προγραμμάτων για άτομα με προβλήματα ακοής.

Για τους περιφερειακούς σταθμούς θα λαμβάνεται υπ΄ οψιν ο πληθυσμός, το ΑΕΠ, και η μορφολογία του εδάφους.

Σε περιφερειακούς σταθμούς δίνεται η δυνατότητα να συνδέονται με δύο πάροχους περιεχομένου (DIGEA και ΕΡΤ).

Επίσης δίνεται η δυνατότητα δεύτερηςαπασχόλησης στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ.

Πηγή: The TOC.gr, protothema.gr

Τέλος, θα προβλέπεται ματαίωση του διαγωνισμού σε περίπτωση που δεν υπάρχει ικανοποιητικός αριθμός υποψηφίων.