Δημοτικό θέατρο Πειραιά: 16 & 17 Οκτωβρίου η Ελένη Καραΐνδρου με την κρατική ορχήστρα Αθηνών και τη Μαρία Φαραντούρη

Δημοτικό θέατρο Πειραιά: 16 & 17 Οκτωβρίου η Ελένη Καραΐνδρου

Δημοτικό θέατρο Πειραιά: 16 & 17 Οκτωβρίου η Ελένη Καραΐνδρου με την κρατική ορχήστρα Αθηνών και τη Μαρία Φαραντούρη σε δύο μοναδικές παραστάσεις που αναμένεται να καθηλώσουν το κοινό

Η Ελένη Καραΐνδρου δήλωσε στο Web TV του Mega:

«Η συγκίνησή μου είναι διπλή για τις δύο αυτές συναυλίες στον Πειραιά, που τα εισιτήριά τους έγιναν ανάρπασταΕπιστρέφω στον Πειραιά, όπου μυήθηκα στη μουσική μικρή, αν και στην πραγματικότητα θα έλεγα ότι είναι πρώτη συναυλία στον Πειραιά. Είναι και η πρώτη φορά που θα είμαι με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Όσο για αυτό το υπέροχο κτήριο του Δημοτικού θεάτρου, πραγματικά δεν έχω λόγια, που να αποδίδουν τον θαυμασμό μου».

Άλλωστε οι συναυλίες της Ελένης Καραΐνδρου συνδέονται και με την εκ νέου ανάρτηση της ιστορικής ζωγραφικής αυλαίας του θεάτρου, που είναι έργο του σκηνογράφου Θεόδωρου Αρμενόπουλου . Αναρτήθηκε το 1926 και κατέβηκε το 1945. Θα είναι και αυτή από τις όμορφες εκπλήξεις της βραδιάς.

Τι θα ακούσουμε στον Πειραιά

Το πρόγραμμα είναι πλούσιο και εντυπωσιακό. Την Κρατική ορχήστρα Αθηνών θα διευθύνει ο Λουκάς Καρυτινός. Θα συμμετέχει η Μαρία Φαραντούρη, που σε μία ακόμη καλλιτεχνική συνάντηση με την Ελένη Καραΐνδρου, θα ερμηνεύσει τραγούδια της από το θέατρο και τον κινηματογράφο. Στις συναυλίες θα παίξουν επίσης το ΤΡΙΟ ΤΖΑΖ με τους David Lynch, Σταύρο Λάντσια και Γιώτη Κιουρτσόγλου.

Πώς ήταν τα πρώτα βήματα στη μουσική;

«Δασκάλα είχα από 10 ετών. Μετά πήγα στο Ωδείο, μάθαινα πιάνο κι όλα καλά μέχρι τότε. Όταν όμως ανακοίνωσα στον πατέρα μου ότι ήθελα να σπουδάσω μουσική έπεσα σε τοίχο! Γιατί μουσική τότε σήμαινε, κακοτυχία και άδειες τσέπες! Έφτασα λοιπόν στη μουσική δια του…πανεπιστημίου! Μετά όμως δεν σταμάτησα ποτέ! Κάθε λεπτό, με τη μουσική ασχολούμαι»

Τι μετράει για εκείνην περισσότερο στην τέχνη της;

«Οι μουσικοί», θα πει δίχως δισταγμό. «Είναι οι αγαπημένοι μου. Αυτοί με εμπνέουν, με αυτούς πορεύομαι. Υπάρχουν διαμαντάκια ανάμεσά τους. Και στους νέους. Όταν τα συναντώ δακρύζω…»

«Ποτέ δεν σκέφτηκα ότι αν είχα γεννηθεί άντρας τα πράγματα θα ήταν ευκολότερα για εμένα! Βέβαια μια γυναίκα μουσικός πρέπει να πηγαίνει στις πρόβες δέκα φορές περισσότερο προετοιμασμένη από ό, τι ένας άντρας. Αλλά φεμινίστρια δεν είμαι, παρά τόσο …όσο!»»