8 συνήθειες που θα σου καθαρίσουν το μυαλό

8 συνήθειες που θα σου καθαρίσουν το μυαλό

8 συνήθειες που θα σου καθαρίσουν το μυαλό και θα σε βοηθήσουν να βελτιώσεις τη διάθεσή σου αν πραγματικά πιστεύεις ότι η ψυχολογία σου έχει πέσει στα πατώματα

Υπάρχουν τρόποι για να βελτιώσεις την διάθεση σου και να καθαρίσεις το μυαλό σου. Δεν πρέπει να περιμένουμε ουρανοκατέβατα να γίνει κάτι για να αισθανθούμε καλύτερα. Πρέπει εμείς οι ίδιοι να κάνουμε κάτι γι αυτό.

Όσο χάλια και αν αισθάνεσαι και δεν θέλεις με τίποτα να σηκωθείς από το κρεβάτι. Σήκω, ντύσου και άκουσε με προσεκτικά.

1. Κράτησε καθαρό το χώρο που είσαι

Αν ο χώρος σου είναι ακατάστατος δεν μπορεί να καθαρίσει το μυαλό σου. Πάρε μια σφουγγαρίστρα και θα δεις θα νιώσεις πολύ καλύτερα. Μην ξεχάσεις να βάλεις μουσική γιατί καθαριότητα χωρίς μουσική γίνεται; Δεν γίνεται.

2. Μην αγοράζεις πράγματα που σου είναι αχρείαστα

Όταν αγοράζεις πράγματα που δεν σου είναι απαραίτητα συνήθως αργότερα θα νιώσεις τύψεις. Καλύτερα λοιπόν φίλη μου να το σκεφτείς περισσότερο και να είσαι πιο επιλεκτική.

3. Να είσαι επιλεκτικός/η με τους ανθρώπους που θα έχεις στη ζωή σου

Οι άνθρωποι που σε στενοχωρούν και σου χαλάνε τη διάθεση συνεχώς δεν αξίζουν να είναι στη ζωή σου. Να είσαι με ανθρώπους που σε γεμίζουν χαρά και σε κάνουν καλύτερο άνθρωπο.

4. Να τρως υγιεινά (ναι, ακόμα κι αν είσαι στέκα και δεν το έχεις ανάγκη)

Και δεν σου λέω να κάνεις δίαιτα αλλά να τρως πράγματα που θα σε κάνουν πιο υγιή. Το τρόφιμα δεν παίζουν σημαντικό ρόλο μόνο για το σώμα μας, αλλά μας αλλάζουν την ψυχολογία.

5. Να γυμνάζεσαι

Το να γυμνάζεσαι όχι για να γίνεις body builder ή να αποκτήσεις six pack,(όπως έχει γίνει της μόδας) θα σε βοηθήσει να βρεις τον εαυτό σου και να νιώσεις καλύτερα.

6. Κάνε πράγματα που σου αρέσουν, μην τα παραμελείς

Αν θες να ζωγραφίζεις, να ζωγραφίζεις, αν σου αρέσει ο χορός, να χορεύεις. Μην παρατάς τα όνειρά σου έστω κι αν οικονομικά δεν μπορείς να κάνεις αυτά που θέλεις. Να βρίσκεις τρόπους να κάνεις αυτό που σου αρέσει, έστω και ερασιτεχνικά.

7. Καθάρισε το ημερολόγιο σου ή συμπλήρωσέ το με πράγματα που πραγματικά έχεις ανάγκη να κάνεις

Αν δεν θέλεις να πας για καφέ από υποχρέωση, τότε να μην πας. Άδειασε το ημερολόγιο σου από πράγματα( ή ανθρώπους) που σου είναι αχρείαστα.

8. Κάνε γιόγκα (Πάρε τη lady Χάγια ένα τηλέφωνο να σου πει λίγες ασκήσεις)

Η διευθύντρια μου θα σε βοηθήσει όσο μπορεί. Γι αυτό μην μου βρίσκεις δικαιολογίες. Σου βρήκα και καθηγήτρια.

Ελπίζω ήδη να χαμογελάς και να έχεις καθαρίσει το μυαλουδάκι σου από πράγματα που σε στενοχωρούν. Βασικά δεν ελπίζω, σε αναγκάζω!

 

Πηγή: www.ladylike.gr