Συνέντευξη Νίκου Χουρσαλά υποψηφίου Β’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία

Συνέντευξη Νίκου

Συνέντευξη Νίκου Χουρσαλά υποψηφίου Β’ Πειραιά με τη Νέα Δημοκρατία αποκλειστικά στο piraeusview

Η υποψηφιότητα του Νίκου Χουρσαλά, αναβαθμίζει το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στη Β΄ Πειραιά και αποτελεί την εξέλιξη μιας μακρόχρονης διαδρομής στο χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Γεννημένος το 1979 στον Κορυδαλλό, σπούδασε οικονομολόγος και προέρχεται από την ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Πανεπιστημίου Πειραιά.

Εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κορυδαλλού από 25 ετών και αντιδήμαρχος, απέδειξε στη πράξη ότι η παρουσία της νέας γενιάς μπορεί να είναι χρήσιμη και ουσιαστική.

Πως πήρατε τη μεγάλη απόφαση να είστε υποψήφιος στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 αλλά και στις ερχόμενες εκλογές στην Περιφέρειά σας; 

“Ασχολούμαι χρόνια με τα κοινά, διανύω την τρίτη θητεία μου ως δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Κορυδαλλού, εδώ γεννήθηκα μεγάλωσα και παραδοσιακά από τα νεανικά μου χρόνια ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση έχω βρεθεί  σε θέση ευθύνης ως αντιδήμαρχος και θεώρησα ότι μπορώ και εγώ με τις δυνάμεις μου να συμβάλω στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιανουαρίου. Αυτές οι εκλογές που ήταν μία έκτακτη διαδικασία και προκύπτουν ως η εξέλιξη της προηγούμενης πορείας”.

Ποια είναι τα βασικότερα προβλήματα που ταλανίζουν την περιφέρειά σας;

 

“Τώρα το βασικότερο πρόβλημα της περιφέρειάς μας η οποία απαρτίζεται από λαϊκές περιοχές όπως ο Κορυδαλλός, η Νίκαια, το Πέραμα, προφανώς είναι η ανεργία. Μια περιοχή που παραδοσιακά, ζούσαν άνθρωποι με χαμηλά εισοδήματα, υπήρχε πάντα η ανεργία και τα προβλήματα της ύφεσης και με τις τελευταίες εξελίξεις κορύφωσαν τα ποσοστά αυτά. Το κύριο ζητούμενο είναι η εξάλειψη της ανεργίας σε όποιο βαθμό γίνεται, γιατί διαφορετικά ανακυκλώνουμε την ύφεση και αυτό είναι κάτι που δεν το επιθυμούμε. Συγχρόνως χάνεται και η ελπίδα των νέων παιδιών οι οποίοι άρχισαν να ψάχνουν το μέλλον τους στο εξωτερικό.Πρέπει αυτή η μερίδα ανθρώπων η οποία έχει εκπαιδευτική κατάρτιση, να κρατηθεί στη χώρα μας για να μπορέσει να προσφέρει καινούργιες ιδέες και γνώσεις ως η πιο μορφωμένη γενιά της νεότερης ιστορίας μας. Αυτό οφείλουμε να το αναδείξουμε και να το ανακεφαλαιώσουμε”.

Πιστεύετε ότι υπάρχει ανανέωση στο κόμμα σας, όσον αφορά τα άτομα που έχουν βγει στο προσκήνιο;

“Η οργανωτική δομή δεν έχει αλλάξει, παρά μόνο η θέση του Προέδρου μετά την παραίτηση του κ.Αντώνη Σαμαρά. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με αρχές και συγκεκριμένες ιδέες τις οποίες εξυπηρετεί εδώ και αρκετές δεκαετίες και προφανώς πρέπει να εκσυγχρονίζονται με βάση τις ανάγκες της εποχής αλλά και τις προτεραιότητες που η ίδια η κοινωνία ορίζει. Από εκεί και πέρα νομίζω ότι αυτή τη στιγμή το βασικό δεν είναι τα πρόσωπα αλλά οι πολιτικές και το κύριο ζητούμενο αυτή τη στιγμή είναι να εμπνεύσουμε μια εθνική πολιτική και την Κυριακή να μην μιλήσουμε για μια κομματική νίκη αλλά για μια εθνική συμμαχία”.

Ποια είναι η βασική διαφορά των ερχόμενων εκλογών απ’ αυτών του Ιανουαρίου;

” Τον Ιανουάριο ο λαός κλήθηκε να απαντήσει και να επιλέξει μεταξύ των πεπραγμένων της Κυβέρνησης που ξεκίνησε ως τρικομματική και κατέληξε ως δικομματική, έναντι αυτών που υποσχέθηκε ο κ.Αλέξης Τσίπρας κατά την προεκλογική περιόδου. Τώρα, στην συγκεκριμένη χρονική στιγμή έχουμε να κρίνουμε αυτά που προηγήθηκαν και έγιναν από την κυβέρνηση του κ. Αλέξη Τσίπρα, σε συνεργασία φυσικά με το κόμμα των ΑΝ.ΕΛ και τον κ.Καμμένο, δεν χωράει καμία κριτική, καμία αμφιβολία ότι η αξιοπιστία μεταξύ λόγου και πράξης έχει πλέον εξαφανιστεί. Πολλοί Υπουργοί και πρώην συνεργάτες του κ.Αλέξη Τσίπρα που τον στήριξαν στα πολιτικά του βήματα, έχουν πλέον διαχωρίσει την θέση τους λόγω αυτού του γεγονός”.

Ποια θεωρείτε ότι θα είναι η επόμενη μέρα μετά τις εκλογές τόσο για την κυβέρνηση όσο και για τη χώρα;

” Ο Ελληνικός λαός δεν έχει πλέον τα περιθώρια για μεγάλα λόγια και υποσχέσεις και οφείλουμε εμείς οι ίδιοι να διαμορφώσουμε το επόμενο σκηνικό, πέραν του τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις για οριακό προβάδισμα είτε του ΣΥΡΙΖΑ είτε της Νέας Δημοκρατίας, το κύριο ζητούμενο είναι μια κυβέρνηση συνεργασίας-μια κυβέρνηση όπου θα ακολουθήσει το ευρωπαϊκό μοντέλο όπως έγινε σε πολλές χώρες όπου χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση. Χώρε όπως η Ιρλανδία, η Κύπρος, η Ισπανία που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα με εμάς, η οικονομική κρίση αντιμετωπίστηκε από αυτούς από μια σύνθεση των πολιτικών δυνάμεων,  και όσο πιο γρήγορα κατάφεραν να αντιμετωπίσουν τις αδυναμίες τους και να προχωρήσουν άμεσα και αποφασιστικά στις μεταρρυθμίσεις και να δημιουργήσουν κλίμα πολιτικής σταθερότητας. Ζητούμενο είναι να δημιουργήσουμε και εμείς τις κατάλληλες συνθήκες έτσι ώστε να μπορούμε πια να απευθυνθούμε σε επενδυτές έτσι ώστε να επιστρέψει η χώρα στα φυσιολογικά της επίπεδα και να επαναφέρουμε τους ρυθμούς που είχαμε”.