Συμμετοχή Τσίπρα στο συνέδριο του Ίδρυματος Κλίντον για την κρίση και τη λιτότητα

Κλιντον

Συμμετοχή Τσίπρα στο συνέδριο του Ίδρυματος Κλίντον για την κρίση και τη λιτότητα. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης.

Στο πρόγραμμα του ταξιδιού του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ, δεσπόζει η συμμετοχή του στο Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη.

Σήμερα θα κάνει παρέμβαση για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα και την Ευρώπη θα κάνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την παρουσία του στο πάνελ που διοργανώνεται από το Clinton Global Initiative στη Νέα Υόρκη. Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να αναφερθεί στα εργαλεία αντιμετώπισης της κρίσης και να υπογραμμίσει ότι η σκληρή λιτότητα δεν μπορεί να λειτουργήσει αποτελεσματικά στην κατεύθυνση αυτή.

Η συζήτηση, με θέμα «Η κρίσιμη καμπή, προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη», θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Ιδρύματος Κλίντον (Clinton Global Initiative), ενώ εκτός από τον κ. Τσίπρα σε αυτή θα πάρουν μέρος ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο νομπελίστας οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και η πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, Λούκα Κατσέλη.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του συνεδρίου, θα υπάρξει επίσης παρέμβαση του Ιταλού πρωθυπουργού Ματέο Ρέντσι, όπως και του μεγαλοεπενδυτή Τζορτζ Σόρος, ενώ την εισαγωγική ομιλία θα κάνει η Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία είναι μέλος του Ιδρύματος Κλίντον από το 2010. Συντονιστής θα είναι ο γνωστός σχολιαστής του CNN και της «Ουάσιγκτον Ποστ», Φαρίντ Ζακαρία και τη συζήτηση θα προβάλει απευθείας το CNN.

Η συζήτηση είναι προγραμματισμένη για τις 16:15 τοπική ώρα, που σημαίνει 23:15 ώρα Ελλάδος.

programma-synedrioy-cnn

Πηγή: protothema.gr