Επιστρέφει ο Κώστας Λαλιώτης στα ψηφοδέλτια της Δημοκρατικής Παράταξης

Κώστας Λαλιώτης

Ο Κώστας Λαλιώτης μετά από 12 χρόνια επιστρέφει και επισήμως ενεργά στο ΠΑΣΟΚ. Ο Κώστας Λαλιώτης θα καταλάβει μια τιμητική θέση στο ψηφοδέλτιο επικρατείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξη.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη φαίνεται ότι ενώνει όλες τις συνιστώσες της κεντροαριστεράς και ετοιμάζεται να γίνει ο τρίτος πόλος. Μετά την ΔΗΜΑΡ και κορυφαία στελέχη τόσο από το ΚΙΔΗΣΟ όσο και από την Ελιά νέες εισχωρήσεις έρχονται να δώσουν ώθηση στην παράταξη.

Στο ψηφοδέλτιο επικρατείας φαίνεται ξεκάθαρα το κλίμα επανένωσης της κεντροαριστεράς. Μετά τον Θανάσης Θεοχαρόπουλος και Θάνο Μωραΐτη ένα όνομα ιστορικό για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για την Β’ Πειραιά δηλώνει μετά από 12 χρόνια παρών στην μάχη επίσημα , ο Κώστας Λαλιώτης .

Ο Κώστας Λαλιώτης μπορεί να απέφευγε να είναι στην κεντρική πολιτική σκηνή, όμως πάντα ήταν παρών. Πρόσφατα έκανε δημόσια παρουσία και στα 41α γενέθλια του ΠΑΣΟΚ. Ο εμπνευστής του “σκληρού ροκ” είναι από τα ιδρυτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Λαλιώτης υπήρξε την περίοδο του εκσυγχρονισμού υπουργός Υ.ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. και το όνομα του συνδυάστηκε με τα μεγαλύτερα έργα(ΜΕΤΡΟ, ΡΙΟ-ΑΝΤΙΡΙΟ, ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ  ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ, ΕΓΝΑΝΤΙΑ ΟΔΟΣ, ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ). Από το 2001 εως το 2003 υπήρξε γραμματέας του ΠΑΣΟΚ.

Η κάθοδος του είναι συμβολική, δείχνοντας το στίγμα της συσπείρωσης της κεντροαριστεράς. Η  επάνοδος του στην κεντρική πολιτική σκηνή δίνει ένα ακόμη επικοινωνιακό χαρτί στην νεοσύστατη Δημοκρατική Συμπαράταξη.