Ρέγκλινγκ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις μετά ελάφρυνση χρέους

Κλάους Ρέγκλινγκ

Ρέγκλινγκ: Πρώτα μεταρρυθμίσεις μετά ελάφρυνση χρέους. το ΔΝΤ, «δεν πρόκειται ποτέ να φύγει τελείως» γιατί τα κράτη της ΕΕ είναι μέλη του.

Ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), δήλωσε  σε συνέδριο στη Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας. Ότι οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους θα μπορούσαν να ξεκινήσουν μόνο αν η επόμενη ελληνική κυβέρνηση εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί και οι θεσμοί το επιβεβαιώσουν στον πρώτο έλεγχο του προγράμματος. Ενώ για το ΔΝΤ και την συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα είπε «Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετέχει στο τρίτο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, αν και σημείωσε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί ακόμη το ύψος της συμμετοχής του». «Δεν έχει καθοριστεί σε ποιο βαθμό θα συνεισφέρει, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα συμμετάσχει αργότερα αυτό το έτος».

Ο επικεφαλής του ESM τόνισε πως αν και το μερίδιο του ΔΝΤ στην βοήθεια προς την Ελλάδα μειώνεται, το Ταμείο «δεν πρόκειται ποτέ να φύγει τελείως» γιατί τα κράτη της ΕΕ είναι μέλη του.