Πειραιάς: Ο παράγοντας του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, Γρηγόρης Γρηγοράκος, μιλάει αποκλειστικά στο piraeusview

Πειραϊκού ποδοσφαίρου

Πειραιάς: Ο παράγοντας του Πειραϊκού ποδοσφαίρου, Γρηγόρης Γρηγοράκος, μιλάει αποκλειστικά στο piraeusview

Ο κ.Γρηγόρης Γρηγοράκος, που διατηρεί το δικό του λογιστικό γραφείο και υπήρξε και ποδοσφαιριστής, μίλησε σ’ εμας για την ομάδα στην οποία προεδρεύει, τους στόχους της νέας σεζόν αλλά και για τα προβλήματα που ταλανίζουν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαύρου Αετού Ολυμπιάδος εκτός από ενεργό στέλεχος του Πειραϊκού ποδοσφαίρου είναι παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών. Του Βασίλη 22 χρονών και του Χρήστου 19 χρονών όπου μόνο ένας εκ των δύο κληρονόμησε το “μικρόβιο” για τον αθλητισμό και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου και ο άλλος έχει βρει το μέλλον του στην Αρχιτεκτονική.

Ο κ.Γρηγοράκος ανακάλυψε την αγάπη του για το ποδόσφαιρο από πολύ μικρός, όπου υπήρξε εν ενεργεία ποδοσφαιριστής για πάνω από 15 χρόνια. Όπως ο ίδιος θυμάται ” έπαιξα μπάλα για πολλά χρόνια, συγκεκριμένα αγωνίστηκα στις ομάδες Οδηγήτρια, ΑΠΟ Κερατσίνι και κατέληξα τα 10 τελευταία χρόνια της καριέρας μου στην Ολυμπιάδα.”

Μετέπειτα, όταν τελείωσε η μακρόχρονη πορεία του ως ποδοσφαιριστής, ασχολήθηκε παραγοντικά με το άθλημα.”Απο το 2002 ανάλαβα μαζί με κάποιους παλαιότερους ποδοσφαιριστές, την Ολυμπιάδα και μέχρι και σήμερα δεν σταμάτησα ποτέ να ασχολούμε ενεργά με τα κοινά της ομάδας”, μας τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Πρόεδρος, που φέτος διανύει την τρίτη του σεζόν στο τιμόνι της ομάδας Ένωσης Μαύρου Αετού Ολυμπιάδος, μας εξήγησε τους λόγους που τους οδήγησαν στην συγχώνευση των δύο ομάδων.

“Ο κυριότερος λόγος που μας έκανε να προχωρήσουμε στην συγχώνευση έιναι το γεγονός ότι και οι δύο ομάδες είναι στην ίδια γειτονιά, μαζί μεγαλώσαμε με τα παιδιά του Μαύρου αετού –εγώ προέρχομαι από την Ολυμπιάδα. Φυσικά υπηρξαν και άλλοι λόγοι που μας ώθησαν σε αυτήν την απόφαση, λόγοι οικονομικοί. Στις σημερινές εποχές τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και θεωρήσαμε ότι υπήρχε «πρόσφορο» έδαφος ώστε να πραγματοποιηθεί η συγχώνευση και να έχουμε μια πιο δυνατή ομάδα ενωμένη και έτσι να απαλέινουμε λίγο τα οικονομικά των ανθρώπων που ασχολούνται με τις ομάδες στον Πειραιά στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Κατά την γνώμη μου, τα έχουμε πάει αρκετά καλά αλλά σίγουρα αυτό θα φανεί καλύτερα στη πορεία και στο μέλλον θα μπορούμε να πούμε με σιγουριά για το αποτέλεσμα”.

Στη συνέχεια μας σχολίασε την περσινή πορεία της ομάδας όπου μεταξύ άλλων είπε πως ήταν αρκετά ικανοποιητική, έδειξε τόσο εντός όσο και εκτός από τους αγωνιστικούς χώρους, μια τρομερή δυναμική-ήταν ανταγωνιστική και είναι μία από τις πιο οργανωμένες ομάδες στο Πειραιά. Αυτό ήταν ένα αποτέλεσμα μιας προσπάθειας από όλους όσους ασχολούνται με αυτήν την ομάδα και έτσι μπορούν αυτή τη στιγμή  να είναι όλοι τους υπερήφανοι για μια ομάδα κόσμημα. Συμπληρώνοντας απάντησε πως “οι στόχοι για την καινούργια σεζόν είναι να παραμείνει η ομάδα σε ανταγωνιστικό επίπεδο και να τα δίνει όλα για τη νίκη σε κάθε αγώνα”.

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να μην σταθούμε στα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του Πειραιά και να ζητήσουμε από τον ίδιο να μας δώσει τις δικές του τοποθετήσεις: “Το Πειραϊκό ποδόσφαιρο έχει τρομερά προβλήματα. Καταρχήν, υπάρχει πρόβλημα με τα γήπεδα και τις εγκαταστάσεις.  Δεν υπάρχουν κρατικά κονδύλια για να ενισχύσουν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Οι δήμοι και οι περιφέρειες ασχολούνται ελάχιστα εώς και καθόλου. Τα γήπεδα είναι σε άθλια κατάσταση και είναι επικίνδυνα για όλους τους αθλητές. Όλες μας οι προσπάθειες που έχουμε κάνει έχουν πέσει στο κενό. Προσπάθειες και στον Δήμο και γενικότερα και δεν έχουμε βρει καμία ανταπόκριση. Σίγουρα δεν επιρρύπτω ευθύνες ούτε στο Δήμο ούτε σε κανέναν γιατι ο Δήμος ότι μπορεί να το κάνει το κάνει.  Από εμάς γίνονται συνεχώς διάφορες ενέργειες για να επιληφθούμε επί του θέματος”.

Ο κ.Γρηγοράκος συνεργάζεται με τον προπονητή της ομάδας κ.Βουτσινά εδώ και πολλά χρόνια και συγκεκριμένα δούλεψαν μαζί ξανά στο παρελθόν στην Ολυμπιάδα με τους ίδιους ρόλους. Έτσι ο τεχνικός “χαίρει άκρας εκτίμησης ” από τον Πρόεδρο γιατί όπως ο ίδιος περιέγραψε, “ο κόουτς είναι είναι εξαιρετικό παιδί με αρχές και πολύ καλός στην δουλειά του. Αξίζει  και με το παραπάνο να είναι μαζί μας”. Ο κ.Βουτσινάς τα τελευταία χρόνια κάνει πάντα κάτι καινούργιο κάθε φορά δίνει και κάτι περισσότερο στην ομάδα και γι’ αυτό το λόγο στην ομάδα πιστεύουν ότι ο κύκλος του δεν έχει κλείσει έχει ακόμη πολλά να δώσει.

Τέλος, δεν θα μπορούσαμε να μην σχολιάσουμε το γεγονός ότι η ομάδα έχει ενισχυθεί από έμπειρους ποδοσφαιριστές και να ζητήσουμε από τον Πρόεδρο να μας  πει τις απαιτήσεις που έχει από αυτούς. Ο ίδιος μας ανάλυσε την φιλοσοφία που έχει η ομάδα στο πως αντιμετωπίζει τους παίκτες της και τι κλίμα επιθυμεί να υπάρχει.

“Καταρχήν η μεγαλύτερη απαίτηση που έχω είναι να είναι φίλοι μεταξύ τους. Θέλω να είναι ενωμένοι σαν μια γροθιά σαν μια οικογένεια μεταξύ τους αλλά και με την Διοίκηση. Εγω προσωπικά με τα παιδιά μπορεί μέσα στο γήπεδο να είμαι πρόεδρος αλλά έξω από τον αγωνιστικό χώρο είμαστε φίλοι κάνουμε πράγματα μαζί είμαστε μια μεγάλη οικογένεια. Αυτό είναι και το στοιχείο που επιζητάω στην ομάδα να γίνουμε πρώτα μια αγαπημένη ομάδα και μετά στο χέρι τους είναι να μας δικαιώσουν με τις αγωνιστικές τους παρουσίες για την επιλογή μας . Πιστεύω πολύ σε αυτούς και αυτός είναι ο λόγος που από την περσινή ομάδα έχουν μείνει σχεδόν όλοι οι ποδοσφαιριστές και οι προσθήκες που κάναμε έγιναν με την ίδια ακριβώς φιλοσοφία. Είμαστε τυχεροί γιατί είναι δύσκολο για τις ομάδες να διαθέτουν παίκτες με τις αξίες των δικών μας”.