Νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι με πρόσφυγες

μετανάστες

Νέα τραγωδία στο Φαρμακονήσι με πρόσφυγες, έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα τρεις νεκροί, 68 διεσώθησαν.

Νέα τραγωδία με μετανάστες τα ξημερώματα λέμβος με 100 περίπου άτομα που προέρχονταν από τις ακτές της Τουρκίας ανατράπηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 28 μετανάστες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί. Το περιστατικό έγινε στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά του Φαρμακονησίου. Το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους. Εκφράζονται φόβοι για πολλούς νεκρούς ακόμη.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα 28 νεκροί, 68 διεσώθησαν, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.

Άκαρπες παραμένουν έως τώρα οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες.

O αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Ζώης, θα μεταβεί σήμερα στη Μυτιλήνη, όπου και θα συμμετάσχει σε διευρυμένη σύσκεψη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, υπό την υπηρεσιακή πρωθυπουργό, Βασιλική Θάνου.

Πηγή: THE TOC