Μητρόπουλος: «Θατσερικές» συντάξεις ανάλογα με την περιουσία

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Μητρόπουλος: «Θατσερικές» συντάξεις ανάλογα με την περιουσία. Οι συντάξεις θα δίνονται σε όλους όσοι είναι απόλυτα πένητες και ύστερα αυτές θα μειώνονται.

Ο τέως αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ  Αλέξης Μητρόπουλος, κατήγγειλε την ρήτρα περιουσίας, η οποία περιλαμβάνεται στο ψηφισθέν τρίτο μνημόνιο.

Όπως αποκάλυψε ο κ. Μητρόπουλος, οι συντάξεις θα δίνονται σε όλους όσοι είναι απόλυτα πένητες και ύστερα αυτές θα μειώνονται και θα κλιμακώνονται σε σχέση με την κινητή και την ακίνητη περιουσία των συνταξιούχων. «Και οι πένητες θα υποστούν αυτή τη ρύθμιση που είναι η πιο δρακόντεια, η πιο ακραία αντικοινωνική…» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε πως όταν το καταψήφιζε, «δεν είχα ανακαλύψει την ακραία φιλελεύθερη, ακραία θατσερική διάταξη που δεν πίστευα ότι μια κυβέρνηση σαν τη δική μας θα μπορούσε να περάσει…».

Το εν λόγω… μοντέλο λέγεται «μοντέλο Αυστραλίας και μοντέλο Νέας Ζηλανδίας», σύμφωνα με το οποίο «οι έχοντες περιουσία παίρνουν το λεγόμενο συνταξιοδοτικό επίδομα, και ό,τι παραπάνω δικαιούνται βάσει εισφορών το παίρνουν ανάλογα με την περιουσία τους».