Μεγάλο ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις

Μεγάλο ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Μεγάλο ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ δείχνουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις με οριακή διαφορά του ΣΥΡΙΖΑ, της τάξεως του 0,2% έως 1% – Πιο δημοφιλής ο Μεϊμαράκης – Οριακά στη Βουλη οι ΑΝΕΛ

Οριακή είναι η διαφορά για την πρωτιά ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία στις τρεις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας την Παρασκευή.

Η διαφορά ανάμεσα στα δύο κόμματα κυμαίνεται από 0,2% έως μια ποσοστιαία μονάδα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ. Παράλληλα συνεχίζεται το θρίλερ για την παρουσία ή όχι των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στη Βουλή με την επόμενη Βουλή να είναι από επτακομματική έως εννεακομματική. Οι δημοσκοπήσεις καταγράφουν επίσης προβάδισμα Μεϊμαράκη έναντι του Αλέξη Τσίπρα στη δημοφιλία ενώ οι πολίτες στην πλειοψηφία τους τάσσονται υπερ του σχηματισμού κυβέρνησης συνεργασίας από ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της Metron Analysis: Στο 0,3% η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ

Ντέρμπι με λιγότερο από μισή μονάδα διαφορά, δείχνει ακόμα μία δημοσκόπηση, σχεδόν μια εβδομάδα πριν τις εκλογές. Μπορεί να προηγείται ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη φορά, αλλά η διαφορά δεν ξεπερνά το 0,3%, καθώς στην πρόθεση ψήφου συγκεντρώνει ποσοστό 25%, έναντι 24,7% που συγκεντρώνει η Νέα Δημοκρατία.

Παράλληλα, η δημοσκόπηση της Metron Analysis για τα Παραπολιτικά, εμφανίζει εκτός Βουλής τους Ανεξάρτητους Έλληνες, με 2,4%, και την Λαϊκή Ενότητα λίγο πιο ψηλά, με 2,6%.

Αναλυτικά τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου:

ΣΥΡΙΖΑ 25%
ΝΔ 24,7%
Χρυσή Αυγή 4,9%
ΚΚΕ 4,7%
Ενωση Κεντρώων 4,6%
Ποτάμι 4,4%
ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ 4,1%
Λαϊκή Ενότητα 2,6%
Ανεξάρτητοι Ελληνες 2,4%

Η αδιευκρίνιστη ψήφος υπολογίζεται στο 8,5%.

Μεγάλο ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ