Η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά απαντά σε κρίσιμες πολιτικές ερωτήσεις

Η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α' Πειραιά

Η υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά Γεωργία Γεννιά απαντά σε κρίσιμες πολιτικές ερωτήσεις, μιλώντας παράλληλα για τα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω θυελλωδών πολιτικών εξελίξεων

Η Γεωργία Γεννιά απαντά σε  ερωτήσεις που αφορούν στο τρίτο μνημόνιο, στη διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την επόμενη μέρα σε περίπτωση αυτοδυναμίας του κόμματος με το οποίο είναι υποψήφια

Πως είδατε εσείς την διαπραγμάτευση και το τρίτο μνημόνιο;
Εμφανίστηκαν αντιθέσεις εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιδιαίτερα ανάμεσα σε Γαλλία – Ιταλία και Γερμανία, καθώς και στο εσωτερικό της τελευταίας, ενώ τμήμα των θεσμών διαφοροποιήθηκε από την ακαμψία του Βερολίνου και αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα σημαντικό διότι διευρύνει τις μελλοντικές δυνατότητες αγώνων και διεκδικήσεων της Ελλάδας.

Για πρώτη φορά συζητείται, όχι αν πρέπει, αλλά σε ποια έκταση και βάθος θα πρέπει να είναι η αναδιάρθρωση, απομείωση του χρέους, ενώ ο κ. Σαμαράς όχι μόνο δεν έβαλε το θέμα του χρέους στο τραπέζι αλλά έλεγε δεξιά και αριστερά ότι το χρέος είναι βιώσιμο.
Η μάχη που έδωσε ο πρωθυπουργός στο δεύτερο κομμάτι της διαπραγμάτευσης αξιολογήθηκε θετικά από την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που κατάλαβε την αναγκαιότητα του συμβιβασμού. Ο πρωθυπουργός σε αντίθεση με τους προηγούμενους δεν υιοθέτησε τη λογική που του επιβλήθηκε ούτε είχε καμιά διάθεση να την παρουσιάσει σαν αναγκαία για τη χώρα.

Αναφορικά με την συμφωνία, είναι γεγονός ότι υπάρχουν δεσμεύσεις λόγω της συμφωνίας που υπέγραψε η χώρα μας, αλλά υπάρχουν περιθώρια διορθώσεων και παρεμβάσεων.

Τι μπορεί να περιμένει ο απλός πολίτης αν την δευτέρα σχηματίσει κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ;
Η νέα κυβέρνηση θα εξαντλήσει τα περιθώρια για την άμβλυνση των αδικιών των μνημονίων και τη στήριξη των δοκιμαζόμενων στρωμάτων της κοινωνίας μας. Ο τόπος έχει ανάγκη μια διαφορετική ανταγωνιστικότητα . Για να πάει μπροστά ή χώρα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον άνθρωπο. Δεν υπάρχει οικονομική ανάπτυξη χωρίς τον άνθρωπο . Χιλιάδες νέοι και πολλοί επιστήμονες έφυγαν στο εξωτερικό. Αυτό δεν πρέπει να συνεχιστεί. Είναι στο χέρι μας εφαρμόσουμε τις μεγάλες τομές με το χθες, τη σύγκρουση, τη διάλυση των θυλάκων της διαφθοράς και της διαπλοκής που μας κρατάν καθηλωμένους. Αυτό περιμένουμε όλοι μας από την νέα κυβέρνηση Σύριζα.

Πως είδατε την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ και την δημιουργία της ΛΑ.Ε.;
Στις κρίσιμες στιγμές της χώρας πάντα ο λαός ήθελε μια μεγάλη αλλαγή. Ήθελε την αριστερά στην κυβέρνηση. Πολλοί από εμάς ανταποκριθήκαμε με όσες δυνάμεις και δυνατότητες διαθέτουμε σε αυτή τη λαϊκή θέληση και ταυτόχρονα απαίτηση. Οφείλουμε να εξηγήσουμε στους συντρόφους μας πως οι μάχες έχουν συνέχεια. Με 5% ανάπτυξη του ΑΕΠ ετησίως και 5% ανεργία είναι εύκολο για όλους να κυβερνήσουν, με 25% μείωση του ΑΕΠ όμως και 25% η χώρα έχει ανάγκη την κυβέρνηση της Αριστεράς. Η Αριστερά έτσι και αλλιώς πάντα για τις δύσκολες μάχες αγωνίζεται.

Σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας με ποιους θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ;
Ακόμη και σε περίπτωση αυτοδυναμίας θα επιδιώξουμε συνεργασίες, αν δεν επιτευχθεί έχουμε το πρόγραμμά, έχουμε σχέδιο, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις ή πρόσωπα στη Βουλή που δεν θα διακινδυνεύσουν μια νέα εκλογική αναμέτρηση και άρα είμαι βέβαιη ότι μετά τις 20 Σεπτεμβρίου, θα υπάρξει κυβέρνηση που θα συνεχίσει την προσπάθεια που ξεκινήσαμε στις 25 Γενάρη