Οι Γάλλοι ισχυρίζονται ότι ο Γκασόλ ήταν ντοπέ στο Ευρωμπάσκετ

Οι Γάλλοι ισχυρίζονται

Οι Γάλλοι ισχυρίζονται ότι ο Γκασόλ ήταν ντοπέ στο Ευρωμπάσκετ σύμφωνα με δημοσιεύματα της εφημερίδας “Le Monde”

Μια βόμβα θέλησε να ρίξει η γαλλική Le Monde γύρω από το όνομα του Γκασολ και τα κατάφερε. Με σχετικά ύπουλο τρόπο και χρησιμοποιώντας έναν φαινομενικά αθώο τίτλο αλλά με ένα περιεχόμενο που προκαλεί εντύπωση θέλησαν να βάλουν “φωτιά” στην ισπανική ομάδα μπάσκετ.

Έτσι η γαλλική εφημερίδα Le Monde «αποκάλυψε» ότι ο κορυφαίος του μπάσκετ, Γκασολ ο οποίος έκοψε τον δρόμο της Γαλλίας και τους στέρησε τον μεγάλο τελικό του τουρνουά, ήταν ντοπαρισμένος κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

 «Τα μυστικά νεότητας του Παου»

Αυτός ήταν ο τίτλος του άρθρου που φιλοξενήθηκε, όχι στην βασική ιστοσελίδα της εφημερίδας, αλλά στην στήλη «Blogs»

Η ύποπτη φιλία με τον γιατρό

Το ασύλληπτο επιχείρημα του αρθρογράφου Κλεμάν Γκιγιού ήταν ότι ο 35χρονος συνεργάζεται με τον Νικολάς Τεράδος. Αυτός είναι και ο γιατρό που είχε κατηγορηθεί για σκάνδαλο ντοπαρίσματος που ξέσπασε στην ποδηλασία το 1998 στο Tour de France.

«Οι Ισπανοί ντοπάρονται σαν τα γουρούνια»

Ήταν η η συνέχεια που έδωσε ο προπονητής της εθνικής Γαλλίας Βενσάν Κολέ, ο οποίος με τη σειρά του έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ότι οι Ισπανοί ντοπάρονται σαν τα γουρούνια.

Αργότερα όμως άρχισαν να αλλάζουν τις τοποθετήσεις τους και τα λεγόμενά τους. Συγκεκριμένα η γαλλική Le Monde αναγκάστηκε να παραδεχθεί ότι ο Τεράδος είχε αθωωθεί στην υπόθεση ντόπινγκ του 1998 και σχολίασε ότι οποιοσδήποτε θα μπορούσε να έχει ντοπαριστεί στη διάρκεια της διοργάνωσης, αφού οι έλεγχοι που έκαναν οι διοργανωτές ήταν ελάχιστοι.

Τώρα όσον αφορά ομοσπονδιακό τεχνικό της γαλλικής ομάδας, ισχυρίστηκε ότι το σχόλιο για τα «ντοπαρισμένα γουρούνια» δεν το έγραψε ο ίδιος, κατηγορώντας ότι του έκλεψαν τον λογαριασμό του στο Facebook χάκερς.