Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που πέρασε μισό αιώνα σε νοσοκομείο της Τουρκίας

Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου

Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου που πέρασε μισό αιώνα σε νοσοκομείο της Τουρκίας και τελικά κατέληξε σε ηλικία 70 ετών έπειτα από 47 ολόκληρα χρόνια νοσηλείας

Σε ηλικία 70 ετών έφυγε από τη ζωή ο Αμπντουλά Κοζάν, ο οποίος πέθανε σε νοσοκομείο της δυτικής Προύσας και αυτό που κάνει την ιστορία του ξεχωριστή έιναι ότι έζησε κλινήρης μέσα στο νοσοκομείο επί 47 συναπτά έτη.

Ο Αμπντουλά εισήχθη για πρώτη φορά στο νοσοκομείο Muradiye το 1968, όταν ήταν φαντάρος, με έναν πονοκέφαλο. Στα τελευταία 20 χρόνια, μάλιστα, τον χειρίστηκαν περισσότεροι από 20 γιατροί.

Επειδή, όμως, όπως λένε εργαζόμενοι στο νοσοκομείο «δεν είχε πού αλλού να πάει», κάθε φορά που γινόταν καλά, αμέσως μετά το εξιτήριο του έδιναν εισιτήριο εισαγωγής ως νέο ασθενή. Ο Κοζάν είχε δηλώσει τότε ότι δεν είχε άλλους συγγενείς ή οικογένεια. «Ήταν σαν ένας από εμάς. Τον προστατεύαμε. Αλλά δεν μπορέσαμε να τον σώσουμε όταν η υγεία του επιδεινώθηκε» δηλώνει συγκινημένος εργαζόμενος στο νοσοκομείο. «Μας βοηθούσε όποτε το χρειαζόμαστε. Κουβαλούσε αποτελέσματα ακτίνων Χ και βοηθούσε όποτε έπρεπε να μεταφέρουμε κάτι αλλά πλέον “αποσύρθηκε”» δήλωσε στη Σαμπάχ η επί 25 χρόνια προϊσταμένη νοσοκόμα Νεντιμέ Τουμέρ.

Έκπληξη προκάλεσε, πάντως, στη διοίκηση του νοσοκομείου η εμφάνιση του αδερφού του Αμπντουλά, λίγες ημέρες πριν τον θάνατό του. Έκπληκτη από την ξαφνική εμφάνιση του Χασάν Κοζάν η διοίκηση του νοσοκομείου αφού ήλεγξε την ταυτότητά του, παρέδωσε τη σορό του Αμπντουλά.

«Συνήθιζα να τον επισκέπτομαι πολύ συχνά. Μας έλεγε ότι ήθελε να παραμείνει στο νοσοκομείο αλλά αυτό δεν το γνωρίζει η διοίκηση του ιδρύματος. Όταν μάθαμε για τον θάνατό του ήρθαμε να παραλάβουμε τη σορό του», δήλωσε στη Σαμπάχ ο αδερφός του 70χρονου.

Ο 70χρονος, ο οποίος είχε πράσινη κάρτα (σ.σ. στην Τουρκία αυτή η κάρτα δίνεται σε όλους όσοι είχαν χαμηλά εισοδήματα) κατέληξε από τα προβλήματα αναπνοής που τον ταλαιπωρούσε τα τελευταία χρόνια.

Η απίστευτη ιστορία του ανθρώπου