Γιώργος Μεντζελίδης: Υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Β’ Πειραιά

Γιώργος Μεντζελίδης

Γιώργος Μεντζελίδης: Υποψήφιος με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη στη Β’ Πειραιά – Γέννημα θρέμμα του Κορυδαλλού, μας εξηγεί την απόφασή του να ασχοληθεί με τα κοινά του Πειραιά στο “στρατόπεδο” της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Γεννήθηκε στην Αθήνα και ζει στον Κορυδαλλό. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Δημόσιο Δίκαιο στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας. Ακολούθησε σπουδές στο University of Redlands , στο Webster University και Universidad Azteca. Ασχολήθηκε με θέματα επιχειρησιακής στρατηγικής και διαπραγμάτευσης, οργανωσιακής συμπεριφοράς και ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού.

Συγγραφικό έργο : 1984 Συστήματα Υγιεινής και Ασφάλειας στην Ελλάδα, 1985 Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση στις ΗΠΑ και τον Καναδά, 1990 Άρθρα και Δοκίμια, 1992 Ειδικός Εκπαιδευτικός Οδηγός Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στις ΗΠΑ, 2000 Η νέα τεχνολογία στην εκπαίδευση ενηλίκων από απόσταση, 2008 το Management για μη ειδικούς, 2014 Ηγεσία και Ομάδα στην Εργασία
Έχει αρθρογραφήσει στο παρελθόν σε περιοδικά και εφημερίδες όπως Αντί, Οικονομία και Κοινωνία, Πολίτης κλπ ενώ είναι fellow member διεθνών οργανισμών και ινστιτούτων όπως το American Association of School Administrators , το American Management Association κ.α.

Στην Ελλάδα συνεργάζεται ως ειδικός Σύμβουλος και Διευθυντής Διοίκησης και Ανάπτυξης διαφόρων εταιρειών ενώ οργανώνει και αναπτύσσει πολλούς ελληνικούς και διεθνείς εκπαιδευτικούς φορείς και Οργανισμούς. Κατά το διάστημα 2002 – 2005 εργάζεται ως Σύμβουλος Οργάνωσης και Ανάπτυξης του Κέντρου Προσωποκεντρικής Συμβουλευτικής και Ψυχολογικών Σπουδών Carl Rogers (ICPS) στην Αθήνα. Από το 2007 έως το 2010 ήταν Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κορυδαλλού. Από το 2011 έως τον Αύγουστο του 2014 Γενικός Γραμματέας στο Δήμο Ζωγράφου . Παράλληλα ασχολείται με τη Συμβουλευτική στους τομείς Οργάνωσης Επιχειρήσεων και και ανάπτυξης μεθόδων διαδικτυακής ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εκπαίδευσης . Από το 2011 έως το 2013 δίδαξε management και Διαπραγματευτική στο Universidad Azteca http://www.univ-azteca.edu.mx/En/faculty/ στη Νότια Ευρώπη.

Κύριε Μεντζελίδη τι σας ώθησε να είστε υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στις εκλογές ;

«Η λογική, τίποτε άλλο. Νομίζω ότι πρέπει να κυριαρχήσει η λογική στη χώρα. Βιώνουμε μια δραματική κρίση εδώ και πέντε χρόνια. Απόρροια της κρίσης είναι τα μνημόνια. Όποιος έχει αντίθετη άποψη είναι όχι εμπαθής ή κακοπροαίρετος αλλά αγράμματος. Τα μνημόνια είναι συμφωνίες ιδιαίτερα σκληρές με μέτρα επαχθή που περιόρισαν και θα περιορίσουν το εισόδημα των Ελλήνων πολιτών προκαλώντας αλυσιδωτές αρνητικές επιδράσεις σε όλο το φάσμα της κοινωνικής και οικονομικής ζωής.

Οι εξελίξεις αυτές διαμόρφωσαν ανάλογα και το πολιτικό κλίμα. Αφορισμοί, υποσχεσιολογία και δαιμονοποίηση χαρακτήρισαν την πολιτική ζωή και διαμόρφωσαν ένα νοσηρό περιβάλλον. Αναπτύχθηκε ένας έντονος αντιευρωπαϊσμός, χωρίς αρχές, επιχειρήματα και όρια, που τελικά ξεφούσκωσε μετά την απίστευτη και βίαιη μετεξέλιξη του ΟΧΙ σε ένα πελώριο ΝΑΙ. Η υπογραφή του τρίτου μνημονίου αποτέλεσε το φινάλε ενός δραματικού τρίπτυχου. Και δείτε πόσο τραγική γίνεται πολλές φορές η ιστορία. Είναι το μνημόνιο της «αριστεράς» !

Παρόλα αυτά, παρά το κλίμα της αντιευρωπαϊκής υστερίας, παρά τον άκρατο λαϊκισμό και τα φτηνά επικοινωνιακά τρικ, οι Έλληνες πολίτες σε ένα συμφωνούν. Στην παραμονή της χώρας στο Ευρωπαϊκό πλαίσιο και τη συμπόρευση με τους λαούς της Ευρώπης παρά τις αντιθέσεις και τις διαφορές τους. Νομίζω ότι το ΠΑΣΟΚ είναι το κίνημα, που με το νέο πολιτικό όχημα, αυτό της Δημοκρατικής συμπαράταξης, έχει τη δύναμη, τη βούληση και τη γνώση να εγγυηθεί τη νέα πορεία της χώρας προς την υπέρβαση της κρίσης μέσω της οικονομικής ανάπτυξης. Είναι το κόμμα που επιμένει εδώ και καιρό στο στόχο της συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δημοκρατικών δυνάμεων του τόπου και όπως φαίνεται από τις θετικές αντιδράσεις της κοινής γνώμης , δικαιώνεται καθημερινά.

Ο δρόμος αυτός είναι ιδιαίτερα δύσκολος αν λάβουμε υπόψη μας τις θέσεις και την τακτική των υπολοίπων κομμάτων. Η συναίνεση και η προγραμματική συμφωνία μακράς πνοής που προτείνει το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη , ακόμη και αν επιτευχθεί, θα υλοποιείται σε πλαίσιο ασφυκτικού ελέγχου από την πλευρά των εταίρων – δανειστών και κυρίως από την πλευρά των Ελλήνων πολιτών.

Σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία πιέζει για συνεργασίες και πάνω από όλα δεν τρέφει αυταπάτες. Επικοινωνιακές πομφόλυγες και παλληκαρισμοί τέλος. Πρέπει να επιβιώσουμε με τις διαφωνίες μας. Άλλο η φαντασία στην εξουσία και άλλο η φαντασίωση, η αυταρέσκεια και η καλλιέργεια της αυταπάτης.  Ήρθε το τέλος ενός δαιμονικού κύκλου όπου πολιτική μυθοπλασία κυριάρχησε μέχρι την τελευταία στιγμή. Τώρα είναι η ώρα του ρεαλισμού. Κάθε άλλη προσέγγιση κινείται ανάμεσα στην επαναστατική γυμναστική και την πολιτική υστεροβουλία.»