Ελένη Κριτσιδήμα μία από τις νεότερες υποψήφιες στη Β’ Πειραιά

Ελένη Κριτσιδήμα

Ελένη Κριτσιδήμα μία από τις νεότερες υποψήφιες στη Β’ Πειραιά ρίχνεται στη μάχη των εκλογών θέτοντας υποψηφιότητα με τη Νέα Δημοκρατία

Η Ελένη Κριτσιδήμα  είναι μία από τις νεαρότερες γυναίκες της χώρας που παίρνει το θάρρος να πολιτευτεί και μάλιστα με τη Νέα Δημοκρατία στη Β’ Πειραιά, σε μια εποχή που η νέα γενιά απαξιώνει κάθε εκλογική διαδικασία.

Μιλήσαμε μαζί της για τα προβλήματα της γενιά μας, την απόφασή της να συμπορευθεί με τη Ν.Δ. και την επόμενη μέρα. Συνειδητοποιημένη όσον αφορά την κατάσταση που επικρατεί στη χώρα και με έντονες ανησυχίες για το μέλλον της γενιάς που έρχεται. 

 

Πως  πήρατε την απόφαση να πολιτευτείτε με τη Νέα Δημοκρατία;

Η πρόταση υποψηφιότητάς μου από την ηγεσία της ΟΝΝΕΔ και τη Νέα Δημοκρατία, πέρα από τιμή στο πρόσωπό μου είναι η απόδειξη πως αυτή η παράταξη δίνει τη δυνατότητα στο λαό να αναδείξει νέα στελέχη με ικανότητες, όρεξη για δουλειά, πολιτικές προτάσεις και . . .κολλημένα ένσημα!

 

Η Νέα Δημοκρατία για κάποιους εκπροσωπεί το παλιό, γιατί εσείς –μια νέα κοπέλα- ενταχθήκατε σε αυτόν τον πολιτικό χώρο;

Πιστεύω και ανέκαθεν πίστευα  στη  διάδοση των αρχών της δημοκρατίας και του φιλελευθερισμού στους νέους, στη διαμόρφωση μιας δίκαιης και ανοιχτής κοινωνίας  με ίσες ευκαιρίες γι όλους, βασισμένη στον ελεύθερο ανταγωνισμό και την κοινωνική δικαιοσύνη.  Θέλω η Ελλάδα να ανήκει στην Ευρωπαϊκή οικογένεια, που την ενέταξε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Να ανήκει στην Ευρώπη που «εργάζεται» και προσφέρει για το παρόν και το μέλλον των παιδιών της, συνθέτει δημιουργικά τις ιδιαιτερότητες των λαών, αναδεικνύοντας τη διαφορετικότητα και την πολυμορφία και ταυτόχρονα ισχυροποιώντας τα κράτη μέλη της.. Να είναι ένα σύγχρονο κράτος που ανήκει σε κοινότητα και όχι μόνη της απέναντι στην Ανατολή.
Με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό και εφόδια την γνώση, τις νέες τεχνολογίες και τις δράσεις μας, να βαδίζουμε στην νέα παγκόσμια πραγματικότητα που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Σε κομματικό επίπεδο, οι ιδέες μου μόνο με τις αρχές της Ν.Δ. συγκλίνουν.

Σε κοινωνικό και εθνικό επίπεδο, η Νέα Δημοκρατία  είναι η μοναδική παράταξη, στο πέρασμα των χρόνων, που έχει αποδείξει με πράξεις πως ενδιαφέρεται για την πρόοδο και την ανάπτυξη της Ελλάδας. Είναι η μόνο που μιλούσε και τολμάει, ακόμα και σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς, να μιλήσει με ειλικρίνεια στον κόσμο. Την ώρα που άλλοι υπόσχονται, εμείς μιλάμε για τις βάσεις της πραγματικής ανάπτυξης. Έχουμε ολοκληρωμένες θέσεις. Βρίσκω έντιμο και ηθικό να είμαι με αυτούς που λένε την αλήθεια και όχι μ’ αυτούς που πουλάνε το ψέμα και θυσιάζουν την ελπίδα στο βωμό της ψηφοθηρίας.

 

Μου απαντήσατε στο γιατί συμπορεύεστε με τη Νέα Δημοκρατία. Δεν μου είπατε όμως αν τελικά είναι κάτι παλιό.

 

Τι ορίζει το παλιό και τι το νέο; Ένα όνομα; Ένα λογότυπο ή οι εκπρόσωποι και οι ιδέες του στελεχών του; Η Νέα Δημοκρατία ανανέωσε όλα της τα ψηφοδέλτια, στις εκλογές του Ιανουαρίου, προσθέτοντας ανθρώπους με μόρφωση και ικανότητες κοντά στα τριάντα. Αν δεν είμαστε εμείς αυτό το τόσο πολυσυζητημένο «νέο», τότε ποιος είναι;

Τα πήγαμε όλοι, σε όλη τη χώρα, πάρα πολύ καλά με δεδομένο πως η προεκλογική περίοδος ήταν σύντομη  και εμείς έπρεπε να συστηθούμε και να παρουσιάσουμε τις προτάσεις σε όλους τους συμπολίτες μας. Τα ποσοστά μας ικανοποίησαν το κόμμα αλλά κι εμάς τους ίδιους. Διαφορετικά δεν θα ήμασταν ξανά υποψήφιοι. Καμία άλλη παράταξη δε βγάζει μπροστά τα νέα στελέχη της, δεν τους δίνει τα εφόδια να χτίσουν βάσεις στη σχέση τους με την κοινωνία και να αγωνιστούν για το μέλλον τους.

 

Μιλήσατε για ιδέες στελεχών και θέλω να σας ρωτήσω. Ταυτίζεστε ή συμφωνείτε σε όλα με την ηγεσία του κόμματός σας;

 

Αν συμφωνούσα ή μου επέβαλλαν να συμφωνώ σε όλα, τότε δε θα μπορούσαμε να λέμε πως η Νέα Δημοκρατία ανήκει στο δημοκρατικό τόξο. Είμαστε μια παράταξη που σέβεται τη διαφορετικότητα στην άποψη των στελεχών της και προχωράει ενωμένη για το συμφέρον της Ελλάδας. Δεν διχάζουμε και δεν διχαζόμαστε!

 

Μπορεί όντως η Νέα Δημοκρατία να εκφράσει τη νέα γενιά και να δώσει λύσεις στα προβλήματα, όπως η ανεργία, που την ταλανίζουν;

Καταρχήν να ξεκαθαρίσουμε πως η ρήξη με την Ευρωπαϊκή ένωση σημαίνει ολοκληρωτική καταστροφή για εμάς τους νέους. Τα επιδοτούμενα προγράμματα σεμιναριακών και επιμορφωτικών κύκλων, οι επιδοτήσεις για την έναρξη των start up επιχειρήσεων  . . .όλα έρχονται από την Ευρώπη. Αν εμείς τα διαχειριζόμαστε ή τα διοχετεύουμε λάθος είναι ζήτημα της εκάστοτε κυβέρνησης. Προχθές λοιπόν, ο πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης μίλησε για πρώτη φορά για ένα Υπουργείο Νέας Γενιάς, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με τα θέματα που αφορούν εμάς.

Μη μένουμε όμως μόνο στην υπάρχουσα νέα γενιά αλλά να συζητήσουμε και γι’ αυτήν που θα μας διαδεχτεί.  Με 23% ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση πως ένας γονιός θα στείλει το παιδί του να μάθει ξένες γλώσσες για να μπορεί αύριο να βγει στην ελεύθερη αγορά;  Πώς θα το γράψει στο συνοικιακό ιδιωτικό αν θέλει να του προσφέρει περισσότερα εφόδια; Αν χαθούν τα ΕΣΠΑ σε ποιον παιδικό σταθμό θα στείλει η εργαζόμενη μητέρα το παιδί της; Δεν έχουμε όλοι 7.000 ευρώ (πόσο μάλλον εμείς οι κάτοικοι του Περάματος ή του Κερατσινίου) για να στείλουμε τα παιδιά μας στη σχολή Χιλλ.

 

 

 

Ποιο πιστεύετε οτι θα ναι το αποτέλεσμα των εκλογών και τι διαφορετικό θα δούμε τη νέα κυβέρνηση όποια κι αν είναι αυτή.

 

Ο κόσμος χόρτασε από ψέματα, είδε την περιβόητη αριστερά και την πολιτική της. Το πόσο επικίνδυνη είναι για την κοινωνία και τη μεσαία τάξη. Είμαι αισιόδοξη και πιστεύω πως πάνω από κάθε ιδεολογία θα μπει η Ελλάδα και το συμφέρον της. Σ’ αυτές τις εκλογές ψηφίζουμε μόνο για το συμφέρον της Ελλάδας.

Αν τη Δευτέρα είμαστε εμείς κυβέρνηση, πρώτο μέλημα μας θα είναι να συγκροτήσουμε μια εθνική συγκυβέρνηση τετραετίας για να επαναφέρουμε την πολύτιμη σταθερότητα που έχει ανάγκη η χώρα, στη συνέχεια να αποκαταστήσουμε τη θέση μας μέσα στην Ένωση, να διορθώσουμε όσα λάθη προλαβαίνουμε ακόμα και να ξαναβάλουμε τη χώρα στο δρόμο της ανάπτυξης, των επενδύσεων και να βοηθήσουμε να ανακάμψει ο ιδιωτικός τομέας.

Αν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ πρώτος, πρώτα απ’ όλα δεν ξέρουμε με ποιον θα καταδεχτεί να συγκυβερνήσει. Με τη ΛΑΕ; Δε μπορώ να φανταστώ πως θα συννενοηθούν, αφού στην ουσία πήγαμε σ’ εκλογές λόγω του διαχωρισμού τους. Το μόνο βέβαιο είναι πως οι εφτά μήνες που πέρασαν θα μοιάζουν όνειρο μπροστά σ’ αυτά που θα ζήσουμε.

Τι έχετε να πείτε σε άτομα της ηλικίας σας που αποστρέφονται από την πολιτική και δείχνουν έντονη αδιαφορία στα κοινά.

Η ψήφος είναι η μεγαλύτερη δύναμη που έχει ένας πολίτης, μέσα στο πολίτευμα της Δημοκρατίας. Με την αποχή, ουσιαστικά χαρίζεις αυτή τη δύναμη και συνεισφέρεις στην άποψη του άλλου. Η αποχή έχει οδηγήσει τη Χρυσή Αυγή να είναι τρίτο κόμμα, όχι οι ψηφοφόροι της. Δεν είναι διαμαρτυρία. Είναι ξεκάθαρη αδιαφορία και απαξίωση. Μέχρι και στο Δημοψήφισμα η αποχή άγγιξε το 40%. Δηλαδή, η γενιά μου δεν προσήλθε στις κάλπες. Αν αυτό συνεχιστεί, όταν οι παππούδες μας «φύγουν» και οι γονείς μας γεράσουν ποιος θα ψηφίζει; Ποιος θα εκλέγει κυβέρνηση; Με την αποχή οδηγούμαστε στη διάλυση του κράτους και την αφάνεια της χώρας.