Δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση Γιακουμάκη

Γιακουμάκη δολοφονία

Δεν υπάρχουν στοιχεία για εμπλοκή Μαρκογιαννάκη στην υπόθεση Γιακουμάκη. Λέει ο εισαγγελέας Ιωαννίνων.

Με ανακοίνωση του ο εισαγγελεύς Εφετών Ιωαννίνων Γεώργιος Εμμ. Σιώπης αναφέρει πως δεν προκύπτουν στοιχεία εναντίον του πρώην υπουργού της ΝΔ Χρήστου Μαρκογιαννάκη.  Όπως αναφέρει το cretapost.gr.. Σε δήλωση του ο κ. Μαρκογιαννάκης είπε, το τελευταίο δεκαήμερο δέχτηκα και καλόπιστη κριτική αλλά και πολύ λάσπη.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Εισαγγελέας Εφετών Ιωαννίνων, Εμμ. Σιώπης: «Επαναφέρομε τη συνημμένη προανακριτική δικογραφία, η οποία περιήλθε σε μας με την με αρ. ΑΒΜ Α15-853+Α15-733/13.7.2015 υποβλητική αναφορά σας, και, λόγω μη προκυπτουσών, κατά την κρίση μας, επαρκών – αποχρωσών ενδείξεων σε βάρος του τρίτου των κατηγορουμένων (Χρήστου Μαρκογιαννάκη του Εμμανουήλ, δικηγόρου-κατοίκου Χανίων) για την πράξη της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση (ά. 46 παρ. 1 α’, 49, 48 και 259 ΠΚ), παραγέλλομε την εισαγωγή, κατ’ ά. 245 παρ. 2 εδ. Τρίτο ΚΠΔ, της υποθέσεως αυτής στο σύνολό της στο εκείσε Συμβούλιο Πλημμελειοδικών με την κατά νόμο πρότασή σας.

Ο εισαγγελεύς Εφετών
Γεώργιος Εμμ. Σιώπης».

Με δήλωσή του ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης αναφέρει ότι επιβεβαιώνεται από την Εισαγγελία Ιωαννίνων στο ότι δεν προκύπτουν σε βάρος του απαιτούμενες ενδείξεις.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Μαρκογιαννάκη: «Το τελευταίο δεκαήμερο δέχτηκα και καλόπιστη κριτική αλλά και πολύ λάσπη σχετικά με την δήθεν εμπλοκή μου στην υπόθεση του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Με δήλωση μου ξεκαθάρισα τα πράγματα.

Πλήρως επιβεβαιώνομαι τώρα από την ενέργεια του Εισαγγελέα Εφετών Ιωαννίνων, να επιστρέψει την δικογραφία στον Εισαγγελέα Πλημ/κών με την εντολή να εισαχθεί με πρόταση του στο Δικαστικό Συμβούλιο, αφού δεν προκύπτουν σε βάρος μου, οι κατά νόμο, απαιτούμενες ενδείξεις. Πιστεύω ότι όσοι μου άσκησαν καλόπιστη κριτική, καλόπιστα θα λειτουργήσουν και τώρα. Από τους λασπολόγους και κουκουλοφόρους της ανωνυμίας δεν το περιμένω».