Απάντησε το Υπ. Εργασίας στον Αλ. Μητρόπουλο για τις συντάξεις

Υπουργείο Εργασίας,

Απάντησε το Υπ. Εργασίας στον Αλ. Μητρόπουλο για τις συντάξεις. Πουθενά ούτε στο σημείο του μνημονίου στο οποίο αναφέρεται (ν.4336 σελίδα 1020), ούτε γενικά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για δήθεν ρήτρες

Απάντησε ο γραμματέας του Υπ. Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης, στο Αλέξη Μητρόπουλο για το δελτίου τύπου που εξέδωσε . Και αναφέρει ότι μόνο οι πολύ φτωχοί θα παίρνουν σύνταξη.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κ. Μητρόπουλου θα δίδονται συντάξεις με «ρήτρα περιουσίας», και μάλιστα συνολικής πραγματικής και όχι ονομαστικής(!), όπως προβλέπει το τρίτο Μνημόνιο (ν. 4336/2015 σελ. 1020).

Σύμφωνα πάντα με τον κύριο Μητρόπουλο χωρίς το «κοινωνικό τμήμα» αλλά το αντίστοιχο των εισφορών (οργανικό τμήμα) θα λαμβάνουν μόνο οι απόλυτα φτωχοί συνταξιούχοι και όσοι δεν έχουν περιουσία κινητή και ακίνητη.

Συγκεκριμένα ο γγ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης αναφέρει:

«Πουθενά ούτε στο σημείο του μνημονίου στο οποίο αναφέρεται (ν.4336 σελίδα 1020), ούτε γενικά, δεν υπάρχει καμία αναφορά για δήθεν ρήτρες (ιδιοκτησίας, απαρέγκλιτης εφαρμογής και απαγόρευσης διατύπωσης εναλλακτικού προγράμματος). Ίσα – ίσα στην τελευταία παράγραφο του εδαφίου του μνημονίου (ν.4336/ 15 σελ. 1021) αναφέρονται τα παρακάτω: “Οι θεσμοί θα λάβουν υπόψη τους άλλα διαρθρωτικά μέτρα παραμετρικού χαρακτήρα και ΙΣΟΔΥΝΑΜΟΥ αποτελέσματος για το συνταξιοδοτικό σύστημα, σε ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ μέτρων που αναφέρθηκαν παραπάνω με την προϋπόθεση ότι αυτά θα είναι συγκεκριμένα και ποσοτικά μετρήσιμα σε επαρκή βαθμό και ότι ελλείψει αυτών, η βασική επιλογή είναι εκείνη που προσδιορίζεται παραπάνω”».