Απάντησε για το ασυμβίβαστο ο Τζιτζικώστας

Απόστολος Τζιτζικώστας

Απάντησε για το ασυμβίβαστο ο Τζιτζικώστας. Ο πρωθυπουργός ( κοινοβουλευτικός ή μη) παρίσταται και ασκεί όλα του τα καθήκοντα στη Βουλή.

Με ανάρτηση στο Facebook, έδωσε απάντηση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και υποψήφιος για την ηγεσία της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, σε όσους του προσάπτουν πως δεν έχει δικαίωμα να εκλεγεί βουλευτής έως το 2019 διότι εξελέγη περιφερειάρχης το 2014 και τάσσονται κατά της υποψηφιότητάς του, με το αιτιολογικό ότι δεν γίνεται ο πρόεδρος της Ν.Δ. να μην είναι βουλευτής του κόμματος .

Στην ανάρτησή του ο Τζιτζικώστας γράφει:

«Η Νέα Δημοκρατία έχασε την πολιτική μάχη κυρίως στην κοινωνία και λιγότερο στο Κοινοβούλιο.
Σήμερα που οι μεγάλες μάχες δίνονται και κερδίζονται στην κοινωνία, καλούμαστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για τον δύσκολο στόχο να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη της. Με λόγο καθαρό και ελκυστικό. Mε σεβασμό στον Γολγοθά που καθημερινά ανεβαίνουν οι συμπολίτες μας. Mε ιδέες και πειθώ που μπορούν να δημιουργήσουν κοινωνικές συμμαχίες με παραγωγικές δυνάμεις του ελληνικού λαού, την εμπιστοσύνη των οποίων χάσαμε. Με συγκεκριμένο σχέδιο για το νέο παραγωγικό μοντέλο ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής που χρειάζεται η χώρα για να ξεπεράσει την κρίση και να μπει ξανά σε δρόμο προόδου.
Αλλάζουμε πρώτοι, για να εμπνεύσουμε τελικά και όλη τη χώρα.
Και κάτι τελευταίο, προς πραγματικά απορούντες αλλά και σε δήθεν ανησυχούντες:
Η Κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έχει πολλά και άξια στελέχη που μπορούν να ανταποκριθούν στις σημαντικές θεσμικές λειτουργίες του Κοινοβουλίου. Όποιος διαφωνεί, ας βγει να το πει ευθέως.
Εμείς προχωράμε μπροστά».

Από το περιβάλλον του κ. Τζιτζικώστα αναφέρουν πως στο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας 
δεν υπάρχει η προϋπόθεση για να βάλει κάποιος υποψηφιότητα για Πρόεδρος να έχει τη βουλευτική ιδιότητα.

Από τους ίδιους κύκλους ξεκαθαρίζεται πως δεν τίθεται θέμα ασυμβίβαστου και για την εκλογή στη θέση του πρωθυπουργού, αφού το Σύνταγμα προβλέπει πως την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης λαμβάνει ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, είτε είναι βουλευτής είτε όχι.
Επίσης, ο πρωθυπουργός ( κοινοβουλευτικός ή μη) παρίσταται και ασκεί όλα του τα καθήκοντα στη Βουλή σύμφωνα πάντα με το Σύνταγμα της χώρας.