Στις σεξουαλικές επαφές του μέλλοντος θα συμμετέχουν και ρομπότ!

Στις σεξουαλικές επαφές του μέλλοντος

Στις σεξουαλικές επαφές του μέλλοντος θα συμμετέχουν και ρομπότ σύμφωνα με την άποψη της δρ Έλεν Ντρίσκολ, η οποία είναι καθηγήτρια ψυχολογίας του σεξ στο Πανεπιστήμιο του Σάντερλαντ

Ειδύλλια με ρομπότ και στενές επαφές… σεξουαλικού τύπου θα έχει η ανθρωπότητα ως το 2070, σύμφωνα με τις προβλέψεις της κορυφαίας ακαδημαϊκού.

Η δρ Έλεν Ντρίσκολ, υποστηρίζει ότι η σεξουαλική τεχνολογία, ή αλλιώς sex tech, προχωρά με τόσο αλματώδεις ρυθμούς, ώστε μέσα στον αιώνα που ήδη διανύουμε οι συμβατικές σαρκικές σχέσεις θα μοιάζουν πρωτόγονες και οπισθοδρομικές.

Θεωρητικά τουλάχιστον, σε ένα όχι-και-τόσο-μακρινό μέλλον, όποιος… διεγείρεται με τα μεταλλικά εξαρτήματα θα ικανοποιεί την επονομαζόμενη και «ρομποφιλία» του χωρίς να αντιμετωπίζει την κοινωνική κατακραυγή. Οι άνθρωποι, λέει η καθηγήτρια, μπορεί ακόμη και να αρχίσουν «να ερωτεύονται τους εντός εικονικής πραγματικότητας συντρόφους τους».

Στις σεξουαλικές επαφές του μέλλοντος

Αναφερόμενη δε στις τεχνολογικά προηγμένες ερωτικές κούκλες και συγκεκριμένα στο ανθηρό εμπόριό τους, η δρ Ντρίσκολ δηλώνει στην «Daily Mirror» ότι αυτό θα μπορούσε «πράγματι να επιτρέψει στις κούκλες παρτενέρ να “ζωντανέψουν”».

«Έχουμε την τάση να εξετάζουμε ζητήματα όπως η εικονική πραγματικότητα και το ρομποτικό σεξ στο πλαίσιο των σημερινών συμβάσεων. Αν όμως αναλογιστούμε τις κοινωνικές συμβάσεις περί σεξ που υπήρχαν μόλις 100 χρόνια πριν, είναι προφανές ότι έχουν αλλάξει ραγδαία και ριζικά» προσθέτει η ίδια.

Η δρ Ντρίσκολ πιστεύει ότι η σταθερή εξέλιξη της τεχνολογίας θα καθορίσει πόσο θετική θα είναι η ανταπόκριση στο ρομποτικό σεξ. «Καθώς η εικονική πραγματικότητα γίνεται πιο ρεαλιστική και καθηλωτική, και ικανή να μιμηθεί ή ακόμα και να ξεπεράσει τη σεξουαλική εμπειρία με έναν άλλον άνθρωπο, γίνεται αντιληπτό ότι κάποιοι θα την προτιμήσουν από το σεξ με ένα λιγότερο τέλειο ανθρώπινο ον. Οι άνθρωποι μπορεί επίσης να αρχίσουν να ερωτεύονται τους εικονικούς συντρόφους τους.»

Στις σεξουαλικές επαφές του μέλλοντος

Η επιστήμων προβλέπει ότι οι εικονικές εμπειρίες θα εντάσσονται όλο και πιο πολύ στη ζωή μας, αλλά και ότι το σεξ με ένα ρομπότ ενδεχομένως θα μετράει ως… απιστία.

Ωστόσο, όπως η ίδια υποστηρίζει: «Στον κόσμο του μέλλοντος, θα δούμε πιθανώς τις ανθρώπινες σχέσεις να διεξάγονται ολοένα περισσότερο εξολοκλήρου επιγραμμικά (online). Και καθώς ορισμένοι θα αρχίσουν να προτιμούν το τεχνολογικά προηγμένο εικονικό σεξ από το σεξ με άλλα άτομα, μπορεί επίσης να δούμε αυξημένο αριθμό ανθρώπων να ζουν μόνοι τους, περνώντας περισσότερο χρόνο στην εικονική πραγματικότητα».