Πειραιάς λιμάνι: Άλλοι 2500 μετανάστες έφτασαν το πρωί – Άγνωστο γιατί το πλοίο δεν πήγε Θεσσαλονίκη

Πειραιάς λιμάνι: Άλλοι 2500 μετανάστες

Πειραιάς λιμάνι: Άλλοι 2500 μετανάστες έφτασαν το πρωί – Άγνωστο γιατί το πλοίο δεν πήγε Θεσσαλονίκη που ήταν και ο αρχικός προορισμός του πλοίου

Λίγο μετά τις 9 το πρωί έφτασε στον Πειραιά το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετά από μια πολύωρη περιπέτεια με στοιχεία διπλωματικού θρίλερ όσον αφορά τον τελικό προορισμό του.

Οι περισσότεροι από όσους αποβιβάστηκαν λένε ότι είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στη Θεσσαλονίκη. «Δεν θέλουμε να μείνουμε στην Ελλάδα» συμπληρώνουν με άλλους να λένε ότι τελικός προορισμός τους είναι η Γερμανία, άλλους να λένε ότι θα πάνε Νορβηγία και άλλους Σουηδία.

Πειραιάς λιμάνι: Άλλοι 2500 μετανάστες

Οι περιγραφές των μεταναστών για τον τρόπο με τον οποίο έφτασαν στην Ελλάδα, λένε ότι έφτασαν να πληρώσουν έως και 2.000 ευρώ το άτομο στους δουλέμπορους, ορισμένοι εκ των οποίων ζητούσαν και 1.000 ευρώ για ανήλικα παιδιά.

Το πλοίο μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης ήταν προγραμματισμένο να καταλήξει στη Θεσσαλονίκη όμως η διαρροή ότι οι χιλιάδες μετανάστες θα μεταφερθούν με λεωφορεία των ΚΤΕΛ στα ελληνοσκοπιανά σύνορα άλλαξε το σχεδιασμό.

Διπλωματικοί κύκλοι φέρεται να υποστηρίζουν ότι προκλήθηκαν έντονες αντιδράσεις τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης των Σκοπίων όσο και από άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player