Παρέλαβε την 3η εντολή ο Λαφαζάνης

Λαφαζάνης Παναγιώτης, Παυλόπουλος,

Παρέλαβε την 3η εντολή ο Λαφαζάνης. Και ζήτησε εκλογές όχι πριν τις 27/9.

Μετά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη και τη ΝΔ, που παρέδωσαν τη διερευνητική εντολή, σειρά να την παραλάβει με σκοπό να σχηματίσει κυβέρνηση είχε ο Παναγιώτης Λαφαζανης Πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας, ως τρίτη κοινοβουλευτική δύναμη.

Κατά την διάρκεια της παραλαβής της 3ης εντολής από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, ο κ. Λαφαζάνης επιτέθηκε  στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα. Και ζήτησε εκλογές όχι πριν τις 27/9.

Ο κ. Λαφαζάνης είπε χαρακτηριστικά “Πρώτη φορά γίνονται εκλογές εξπρές τον Αύγουστο. Πρόκειται για αντιδημοκρατικό ολίσθημα, για να μην πω αντιδημοκρατική εκτροπή, που έκαναν άλλες κυβερνήσεις στο παρελθόν για άλλους λόγους. Δε μπορούν να κρύβουν από το λαό τις συνέπειες των Μνημονίων”.

Μάλιστα ο κ. Λαφαζάνης ξεκαθάρισε πως θα εξαντλήσει την χρονική δυνατότητα που του δίνει το σύνταγμα για τη διερευνητική εντολή, λέγοντας: “θα την αξιοποιήσω για να δείξω ότι μπορεί και πρέπει να υπάρξει η δυνατότητα μιας αντιμνημονιακής κυβέρνησης και για να μιλήσουμε με κοινωνικούς φορείς, γιατί δεν υπάρχουν μόνο οι αρχηγοί των κομμάτων”.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος τον συνεχάρη για την ανάληψη των καθηκόντων του ως επικεφαλής κόμματος και του εξήγησε ότι θα κινηθεί με βάσει το Συντάγματα και τον Κανονισμό της Βουλής.