Πανούσης για Βαρουφάκη: «διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας»

Πανούσης: Δεν κατεβαίνω στις εκλογές.

Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πανούσης δηλώνει: «Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος».

Σε συνέντευξη του ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Πανούσης, στο Βήμα της Κυριακής. Δεν διστάζει να ασκήσει αυστηρή κριτική εναντίον του Γιάνη Βαρουφάκη, τον οποίον εμμέσως πλην σαφώς κατηγορεί ότι διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, την Ζωή Κωνσταντοπούλου, την οποία κατηγορεί ότι θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό και τον Παναγιώτη Λαφαζάνη τον οποίο επικρίνει για άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται. Ενώ απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς όσους επεξεργάζονται σχέδια αλλαγής πολιτεύματος ή δημοκρατικής εκτροπής.

Χαρακτηριστικά ο Γιάννης Πανούσης δηλώνει: «Υπενθυμίζω ότι το Σύνταγμα και οι νόμοι στηρίζουν την αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία, τη λαϊκή κυριαρχία και όχι τη λαϊκή δημοκρατία. Έχουμε αλλαγή κυβέρνησης, όχι αλλαγή πολιτεύματος».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του ο Γιάννης Πανούσης παροτρύνει τον Αλέξη Τσίπρα «Να φτιάξει πρώτα το κράτος και μετά την Αριστερά. Να μην πηγαίνει ανάποδα. Πρέπει πρώτα να εμπεδώσει τη Δημοκρατία και μετά να δώσει το αριστερό χρώμα στην κυβέρνηση του».

Για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη λέει πως «διέπραξε το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας», αναφέροντας συγκεκριμένα: «Η αποσταθεροποίηση του νομίσματος και κατ’ επέκταση η διατάραξη της κοινωνικής ειρήνης, θέτουν ευθέως ζήτημα διατάραξης της εύρυθμης λειτουργίας του πολιτεύματος, άρθρο 134, παράγραφος 2, περίπτωση β’ του Ποινικού Κώδικα (σ.σ. αδίκημα εσχάτης προδοσίας).»

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την Πρόεδρο της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου λέει: «θέλει να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό».

Ενώ για  τον Παναγιώτη Λαφαζάνη αναφέρει ότι «έχει άγνοια κινδύνου στα σχέδια που επεξεργάζεται».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης του, ο Γ. Πανούσης αναφέρει: «Έξι μήνες τώρα η Αριστερά προσδιορίζεται με τα λόγια και όχι με τις πράξεις της». Για τον εσωτερικό πόλεμο στον ΣΥΡΙΖΑ, τονίζει: «Υπάρχει το σύνδρομο για το ποιος θα χρεωθεί τη διάσπαση. Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει τις αγεφύρωτες διαφωνίες πλην όμως καμία πλευρά δεν τολμά να κάνει το πρώτο βήμα».

Για τις εσωτερικές διαμάχες στον ΣΥΡΙΖΑ, για την αστυνομία είπε: «Μερικοί άνθρωποι μισούν την Αστυνομία, επειδή μισούν τους νόμους και το κράτος. Πολλοί πιστεύουν πως δεν πρέπει να αλλάξουν οι νόμοι, αλλά οι ίδιοι με διάφορες πλάτες να παραβιάσουν τους νόμους ελευθέρως αφού σου λένε, “έχουμε αριστερή κυβέρνηση, και θα μείνουμε ατιμώρητοι”. Άλλοι ταυτίζουν την έννοια του αγωνιστή με τις μολότοφ…. Είμαι έτοιμος να μιλήσω με τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ και με κόκκινους δημοσιογράφους για τη λειτουργία της Αστυνομίας αν και βάλλομαι λες και είμαι επιχειρησιακά υπεύθυνος για ό,τι συμβαίνει».