Μητρόπουλος: Ο Τσίπρας με παρακαλούσε να είμαι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ

μητρόπουλος

Μητρόπουλος: Ο Τσίπρας με παρακαλούσε να είμαι στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν εκλιπαρώ θέση στα ψηφοδέλτια. Γελάστηκαν κάποιοι αν νομίζουν ότι θα κάνω κάτι τέτοιο.

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα πραγματοποίησε στην σημερινή συνέντευξη τύπου ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Αλέξης Μητρόπουλος. Ο κ. Μητρόπουλος πέταξε το γάντι στον Αλέξη Τσίπρα λέγοντας:

«Δεν εκλιπαρώ θέση στα ψηφοδέλτια. Γελάστηκαν κάποιοι αν νομίζουν ότι θα κάνω κάτι τέτοιο”.Θεωρώ ότι δεν έχει ο Τσίπρας καμία ηθικη βάση να αποκλείσει τον πρώτο σε ψήφους στην Περιφέρεια Αττικής».

Υπογράμμισε πως δεν σκοπεύει να φύγει από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ κάλεσε τους «δημοσιογράφους να είναι σκληροί μαζί του» αφού είπε «από εδώ θα φύγω είτε ως φοροφυγάς είτε καθαρός».

Μάλιστα ο κ. Μητρόπουλος τόνισε πως «Ο Πρόεδρος έχει ενημερωθεί το 2010 όταν με παρακάλεσε να ηγηθώ του ψηφοδελτίου παραπονεμένος που τον είχαν εγκαταλείψει ο  Κουβέλης και ο Αλαβάνος. Του είχα πει: “πρόεδρε υπάρχει αθλιότητα απέναντι μου” και μου απάντησε “έχεις καλά άντερα Αλέξη”».

Σημείωσε ότι «σε προσωπικές συνομιλίες με τον κ. Τσίπρα μου εγγυήθηκε ότι θα αρθεί υπεράνω των συντροφικών μαχαιρωμάτων και θα αποφασίσει την δική μου ελεύθερη συνεργάσιμη συμβολή που απεδείχθη και από τις ολονύκτιες κρίσιμες συνεδριάσεις της Βουλής».

Υποστήριξε ότι η επίθεση που δέχεται το τελευταίο διάστημα με αφορμή φορολογική υπόθεση προέρχεται από το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόσθεσε δε πως ο ίδιος επιμένει στην συμφωνία που είχε με τον κ. Αλέξη Τσίπρα το 2010 και δήλωσε πως «δεν αποχωρώ από τον ΣΥΡΙΖΑ όπως έκαναν άλλοι αγαπημένοι του σύντροφοι. Δεν αποχωρώ και ελπίζω ότι μακροπρόθεσμα θα ευοδωθούν τα οράματά μας».

Είπε ότι από την συνομιλία του με τον κ. Παναγιώτη Νικολούδη κατάλαβε ότι πίσω από την εναντίον επίθεση υπάρχουν στελέχη από την κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να τους κατονομάσει.«Δεν θα αφήσω κανένα μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ να με σπιλώσει μέσα από αυτή την αθλιότητα» είπε και συνέχισε: «Διάβασα τον Βουτση που είπε ότι η διαφορά μας είναι ιδεολογική και όχι η προσωπική υπόθεση. Δεν αρκούμαι με αυτό. Στην διάσκεψη τους είπα, σας ευχαριστώ που από το 3% ηγήθηκα του αυτοδιοικητικού ψηφοδελτίου. Σας ευχαριστώ που σεβαστήκατε την επιθυμία μου να μην γίνω υπουργός. Στον δεύτερο ανασχηματισμό μου προτάθηκε υπερυπουργείο. Ως πρώτος βουλευτής Αττικής είμαι στο πλευρό αυτών που κακουχούν λόγω των μνημονίων, θα είμαι κοντά στο λαό και δεν θα επιτρέψω με πρόσχημα κατασκευασμένη υπόθεση να με σπιλώσουν».

«Δεν είναι η πρόθεσή μου να διεκδικήσω θέση εκλόγιμη στο ΣΥΡΙΖΑ παρότι πληροφορούμαι ότι ο Τσίπρας έχει δημοσκοπήσεις που με δείχνουν πρώτο στην περιφέρειά μου. Οφείλουμε να γίνουμε ανάχωμα σε όσα έρχονται. Μόνο δύο ρυθμίσεις του νέου μνημονίου – ότι κανένας δεν θα έχει εγγύηση σύνταξης και πως θα καταργηθεί το ΕΚΑΣ – κατακρημνίζουν το κοινωνικό κράτος».

Για την ουσία της υπόθεσης φοροδιαφυγής ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής είπε: «Ουδέποτε εισπράχθηκε το ποσό από εμένα αλλά από το γραφείο μου. Το ποσό αυτό το διεκδίκησαν δύο άλλοι συνάδελφοί μου δικηγόροι και το κέρδισαν δικαστικά. Ως πατριώτης πριν τους τα αποδώσω σε εκείνους που δικαστικά τα δικαιούταν τα πέρασα μέσω του νόμου Αλογοσούφη από την χώρα για να φορολογηθούν».

«Τι θα πείτε στον Τσίπρα; Είμαι φοροφυγάς ή όχι; Αν με κόψει για ιδεολογικούς λόγους δικαίωμά του. Ο Βούτσης είπε ότι τους έχει πειράξει αυτό που είπα, ότι το πρόγραμμα που δεχθήκαμε να εφαρμόσουμε είναι  αντικοινωνικό. Αυτό είναι ιδεολογική διαφοροποίηση. Αυτά όμως που είπα είναι παιδική χαρά σε σχέση με όσα γράφουν στην επιστολή τους οι 53. Αν η ηγεσία με αιτιάται για ιδεολογικά να μου το πει ο Τσίπρας.  Αλλά η προσωπική σπίλωση είναι άλλο πράγμα», τονίζει ακόμα.

«Έχω συμβάλλει στο φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑ με την δημοφιλία  μου και τη διανοουμενίστικη παρουσία μου. Καλώ την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ να πάρει θέση με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζω», τόνισε ο κύριος Μητρόπουλος και παραδέχθηκε πως «δεν ήταν ο εαυτός μου αυτός που παρουσιάστηκε προχθές (σ.σ. δελτίο ειδήσεων Mega)».

«Υπάρχει αλληλουχία στα γεγονότα: Μίλησα με τον Νικολούδη και μίλησε με επίκουρο εισαγγελέα και κατάλαβα ότι στο παραπέντε του κλεισίματος της Βουλής, κάποιος είχε συμφέρον από αυτό το άθλια κατασκευασμένο οικοδόμημα» επανέλαβε.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και το μέλλον είπε ο κ. Μητρόπουλος: «Πρόθεσή μου είναι να στηρίξω ένα εγχείρημα που παρότι δεν κάλυψε τις προσδοκίες μου. Δεν πετύχαμε στις διαπραγματεύσεις δεν κάναμε τις καλύτερες επιλογές. Ο Τσίπρας δεν έκανε τις καλύτερες επιλογές αλλά ξέρω ότι έδωσε την μάχη. Αλλά δεν εγκαταλείπω την μάχη και δεν θα του βάλω αναχώματα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα του κάνω κριτική» είπε αναφορικά με την μελλοντική του στάση εντός κόμματος, αλλά τόνισε ότι θα περιμένει «την ηγεσία τι θα πράξει».

«Μέχρι τώρα καμία πρόθεση δεν έχω για πολιτική ανάμιξη» είπε, τονίζοντας: «Όχι επειδή είμαι το δημοφιλέστερο πρόσωπό του και ο καλύτερος για το συνταξιοδοτικό πρόγραμμα αλλά δεν έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κανένα δικαίωμα, κανένα νομιμοποιητικό επιχείρημα να αποκλείσει το πρώτο σε ψήφους, σε όλη την ιστορία, στέλεχός του».

«Δεν έχω προβληματιστεί καμία εναλλακτική πολιτική λύση. Θα το σκεφτώ μετά τις αποφάσεις του κ. Τσίπρα», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr