Με διαγραφές απείλησε ο Μεϊμαράκης

Μειμαράκης

Με διαγραφές απείλησε ο Μεϊμαράκης. Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά και άλλοι βουλευτές τόνισαν ότι σήμερα η ΝΔ ψηφίζει για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Ανοιχτά κατά της συμφωνίας με τους δανειστές και την ψήφιση της από την ΝΔ τάσσονται βουλευτές της. Αρκετοί βουλευτές εξέφρασαν τον προβληματισμό τους, κυρίως για τα θέματα των αγροτών.

Ανοικτά υπέρ της αποχής από την ψηφοφορία τάχθηκαν οι βουλευτές, κ.κ. Μάριος Σαλμάς, Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου και Άδωνις Γεωργιάδης, Ανδρέας Κατσανιώτης, αν και δεσμεύτηκαν πάντως ότι θα συνταχθούν με την πλειοψηφία. Υπέρ της αποχής τοποθετήθηκε και ο Δημήτρης Κυριαζίδης ο οποίος άσκησε σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα της συμφωνίας. Επίσης τρεις βουλευτές, ο Αλέξανδρος Κοντός, ο Θανάσης Δαβάκης και ο Στέφανος Γκίκας, πρότειναν και τη λύση της ψήφου κατά συνείδησης. Στην συνεδρίαση δεν μετέχουν οι δύο πρώην πρωθυπουργοί κ.κ. Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Στην χθεσινή συνεδρίαση του άτυπου Πολιτικού Συμβουλίου της ΝΔ, αλλά και η σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος καταδεικνύει ότι στο εσωτερικό της συντηρητικής παράταξης διαμορφώνεται μια ισχυρή αντιμνημονιακή τάση με σκληρό δεξιό πρόσημο. Με πρωτεργάτες τον Μάκη Βορίδη και Άδωνι Γεωργιάδη.

Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης, αλλά και άλλοι βουλευτές τόνισαν ότι σήμερα η ΝΔ ψηφίζει για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη, με τη σημείωση ότι το αγροτικό δεν είναι μέσα στα προς ψήφιση μέτρα. Ενώ τόνισε ότι ότι είναι μονόδρομος για το κατ’ εξοχήν ευρωπαϊκό κόμμα της χώρας να διασφαλίσει την παραμονή της Ελλάδας στην Ε.Ε. και ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι το κόμμα θα εμφανιστεί συντεταγμένο και χωρίς απώλειες στη βραδινή ψηφοφορία. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι δεν μπορούν να υπάρξουν διαφοροποιήσεις από τη απόφαση που θα πάρει η Κοινοβουλευτική Ομάδα. Όποιος διαφοροποιηθεί αυτοπροσδιορίζεται αντίθετα από το κόμμα και θα ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει ο κανονισμός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, θα παραπεμφθεί στο Πειθαρχικό του κόμματος με το ερώτημα της διαγραφής.

Η ΝΔ αναμένεται σήμερα στη Βουλή να ασκήσει έντονη κριτική για τον βαρύτατο λογαριασμό που φέρνει η συμφωνία της συγκυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου και οι βουλευτές της θα κάνουν λόγο για «βαρύτατο λογαριασμό που είναι αποτέλεσμα καθυστερήσεων, παλινωδιών και της ανεπάρκειας της συγκυβέρνησης αποκλειστικής ιδιοκτησίας των δυο κυβερνητικών εταίρων.