Λαφαζάνης – Αλαβάνος ετοιμάζουν το «κόμμα της δραχμής»

Αλαβάνος- Λαφαζάνης

Λαφαζάνης – Αλαβάνος ετοιμάζουν το «κόμμα της δραχμής». Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει μιλήσει πρώτος δημόσια ότι η αποχώρηση από το ευρώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία και την ανάκαμψη.

Σε άρθρο του το Βήμα της Κυριακής αναφέρει ότι Λαφαζάνης – Αλαβάνος ετοιμάζουν το «κόμμα της δραχμής».

Ο πρώην Πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος σύμφωνα με το  Βήμα της Κυριακής φέρεται να λέει ότι «Είμαστε υπέρ της δημιουργίας ενός πλατιού λαϊκού μετώπου στο οποίο πρέπει να συναντηθούν και άλλες δυνάμεις της αριστεράς, αυτή ήταν πάντα η θέση μας και παραμένει.Πρέπει επιτέλους να υπάρξει αυτή η πολιτική συνάντηση και η δημιουργία ενός νέου φορέα ώστε να απευθυνθούμε σε σημαντικό μέρος του κόσμου ».

Ενώ στις 29 Αυγούστου ο Αλέκος Αλαβάνος μαζί με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ  που πρόσκειται στην Αριστερή Πλατφόρμα Κώστα Λαπαβίτσα θα είναι οι κεντρικοί ομιλητές σε ανοιχτή πολιτική συζήτηση με αντικείμενο « «Η απαγορευμένη συζήτηση για το εθνικό νόμισμα»,

Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει μιλήσει πρώτος δημόσια ότι η αποχώρηση από το ευρώ είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία και την ανάκαμψη. Είχε φτιάξει πολιτική κίνηση με τον τίτλο «Σχέδιο Β» και βασικό πρόταγμα την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ και την επιστροφή στη δραχμή.