Κλειδώνουν οι Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου

Πολιτικοί αρχηγοί

Κλειδώνουν οι Εκλογές 20 Σεπτεμβρίου. Επιβεβαιώνεται το piraeusview.gr για την ημερομηνία των εκλογών.

Επιβεβαιώνεται το piraeusview.gr για την ημερομηνία των εκλογών. Η 20η Σεπτεμβρίου θα είναι η καταληκτική ημερομηνία, για τις βουλευτικές εκλογές. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος προσανατολίζεται στο να μην συγκαλέσει τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, μετά την εξάντληση της διερευνητικής εντολής από τον πρόεδρο του τρίτου σε δύναμη κοινοβουλευτικού κόμματος, Παναγιώτη Λαφαζάνη, η οποία λήγει το μεσημέρι της Πέμπτης στις 13:00.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναμένεται να κάνει κύκλο τηλεφωνικών επαφών με τους αρχηγούς ή και συναντήσεων, εάν κάποιος το ζητήσει, προκειμένου να καταγράψει τις προθέσεις τους. Είναι ήδη γνωστή η άρνηση των προέδρων του ΣΥΡΙΖΑ, των ΑΝΕΛ και του ΚΚΕ να προσέλθουν και να συμμετέχουν σε αυτή την σύσκεψη.

Στο πλαίσιο αυτό εκτιμάται ότι την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί η εντολή σχηματισμού υπηρεσιακής κυβέρνησης στην πρόεδρο του Αρείου Πάγου Βασιλική Θάνου και η ορκωμοσία θα γίνει την Παρασκεή η το Σάββατο, με παράλληλη προκήρυξη των εκλογών για την Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου.