Κηδεία – υπερπαραγωγή στη μνήμη Ιταλού μαφιόζου (βίντεο)

Κηδεία - υπερπαραγωγή στη μνήμη

Κηδεία – υπερπαραγωγή στη μνήμη Ιταλού μαφιόζου με την όλη ιστορία να θυμίζει σκηνές από την ταινία «Νονός» – Ελικόπτερο έριχνε ροδοπέταλα από τον ουρανό – Μαύρη βασιλική άμαξα μετέφερε τον Vittorio Casamonica στην τελευταία του κατοικία

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Ιταλία η κηδεία-υπερπαραγωγή του μαφιόζου Βιττόριο Καζαμόνικα. Ο 65χρονος ήταν ισχυρό μέλος οικογενείας, η οποία, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, ευθύνεται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, χρηματικούς εκβιασμούς, τοκογλυφία και διακίνηση ναρκωτικών.

Κηδεία - υπερπαραγωγή στη μνήμη

Η κηδεία του 65χρονου, που έγινε στην εκκλησία San Giovanni Bosco στα περίχωρα της Ρώμης θύμιζε σκηνή από τις ταινίες “Νονός”, μάλιστα είχε και το αντίστοιχο soundtrack.

Στην είσοδο της εκκλησίας τοιχοκολλήθηκαν αφίσες με τον νεκρό ντυμένο με άσπρα ρούχα, σαν τον Πάπα, και την φράση «είσαι ο νέος βασιλιάς της Ρώμης, τώρα πρέπει να κατακτήσεις τον ουρανό».

q52jdty8

Το φέρετρο μεταφέρθηκε στον ναό με πολυτελή άμαξα με άλογα και την ώρα που έμπαινε στην εκκλησία ένα ελικόπτερο πετούσε ροδοπέταλα και τριαντάφυλλα στον γύρω χώρο. Ο Vittorio θεωρούνταν ένας από τους νονούς της νύχτας με διασυνδέσεις με την μαφία και οι Ιταλοί δεν αρέσκονται καθόλου στο να βλέπουν αυτή την επίδειξη κύρους και χλιδής από τον υπόκοσμό τους, μπροστά στα μάτια όλων.

Κηδεία - υπερπαραγωγή στη μνήμη

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Αντζελίνο Αλφάνο, ζήτησε από τον νομάρχη της Ρώμης να του παρουσιάσει μια αναλυτική έκθεση σχετικά με το συμβάν. Ο δε ιερέας, που τέλεσε την κηδεία, δηλώνει ότι δεν γνώριζε ποιος ακριβώς ήταν ο νεκρός.

Την έντονη ανησυχία του εξέφρασε και ο δήμαρχος της Ρώμης, Ινιάτσιο Μαρίνο, όπως και ο Ματτέο Ορφίνι, πρόεδρος του κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος» του πρωθυπουργού Ματτέο Ρέντσι.

Τα βίντεο από την κηδεία που θυμίζει χολιγουντιανή υπερπαραγωγή κάνουν τώρα τον γύρο του διαδικτύου.
video platformvideo managementvideo solutionsvideo player