Γεροβασίλη-Σκουρλέτης: Βλέπουν εκλογές

Τσίπρας- Γεροβασίλη

Γεροβασίλη-Σκουρλέτης: Βλέπουν εκλογές. Άφησαν σε δηλώσεις τους ανοιχτό το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη μιλώντας στον ΣΚΑΙ και ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης, εξερχόμενος του μεγάρου Μαξίμου άφησαν σε δηλώσεις τους ανοιχτό το ενδεχόμενο προκήρυξης εκλογών.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Όλγα Γεροβασίλη είπε ότι η κυβέρνηση δεν είχε στο σχεδιασμό της τις εκλογές – μέχρι ενός σημείου και ότι υπάρχουν προτεραιότητες που πρέπει να εξασφαλιστούν για να μη διαταραχθούν οι κυρίαρχοι στόχοι. Μάλιστα τόνισε ότι υπάρχουν «ορατά θέματα» και με τη σταθερότητα της κυβέρνησης και το κατά πόσο είναι σε θέση να εξασφαλιστεί η κυβερνητική διαδικασία, καθώς και ζητήματα που αφορούν το εσωτερικό του κόμματος. Συμπλήρωσε επίσης ότι υπάρχουν προτεραιότητες που πρέπει να εξασφαλιστούν για να μη διαταραχθούν οι κυρίαρχοι στόχοι. Σε ότι αφορά την ελληνική οικονομία, παραδέχτηκε πως έπρεπε να είχε σταθεροποιηθεί από χθες. Πρόσθεσε πάντως ότι αποφύγαμε τα χειρότερα, τονίζοντας επίσης ότι και από τις δηλώσεις ευρωπαίων αξιωματούχων προκύπτει ότι μέχρι τα Χριστούγεννα θα υπάρχει αποκατάσταση στην σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης προανήγγειλε πολιτικές εξελίξεις άμεσα, ενώ όταν του επισημάνθηκε από τους δημοσιογράφους πως η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη μεταθέτει τις αποφάσεις «από Δευτέρα», εκείνος επέμεινε: «Μπορεί και τις επόμενες ώρες».

Όσον αφορά στο ποια είναι η δική του θέση για το ποια πρέπει να είναι η  επόμενη κίνηση του Αλέξη Τσίπρα, παρέπεμψε σε παλαιότερες συνεντεύξεις του, καθώς επανειλημμένως έχει εκφράσει την άποψη πως οι πρόωρες εκλογές είναι απαραίτητες σε αυτή τη συγκυρία.