Γεροβασίλη: Ο κίνδυνος του Grexit παραμένει όσο δεν έχουμε υπογράψει συμφωνία με τους θεσμούς

Γεροβασίλη

Γεροβασίλη: Ο κίνδυνος του Grexit παραμένει όσο δεν έχουμε υπογράψει συμφωνία με τους θεσμούς. Λάθος ήταν «το γεγονός ότι εμπιστευτήκαμε τη συμφωνία της 20ής Φεβρουαρίου, χωρίς να έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για τη χώρα. Όποια λάθη έγιναν, έγιναν κυρίως λόγω απειρίας».

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα «Ναυτεμπορική», η υφυπουργός Παρά τω Πρωθυπουργό και κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για προσφυγή στις κάλπες.

Χαρακτηριστικά είπε η εκπρόσωπος τύπου σε χαρακτηριστικά σημεία της συνεντεύξεις της:

Η κυβέρνηση θα προσφύγει σε εκλογές;

«Αν παραστεί ανάγκη, ναι. Πρέπει πρώτα, όμως, να ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις και εν συνεχεία να σταθμίσουμε όλα τα δεδομένα. Σε κάθε περίπτωση και για να σας προλάβω, αν προσφύγουμε σε εκλογές, θα τις κερδίσουμε εκτιμώ και με αυτοδυναμία».

Στις διαπραγματεύσεις της Αθήνας δεν ακούμε για «κόκκινες γραμμές». Χάθηκαν;

«Στη Σύνοδο Κορυφής ήλθαν τα πάνω κάτω. Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε επώδυνο συμβιβασμό, προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα και κυρίως προκειμένου να αποφύγει την άτακτη χρεοκοπία της χώρας. Στην Αθήνα συνεχίζουμε τη μάχη, έχοντας υποχωρήσει από τις θέσεις και το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Η μάχη δεν τελειώνει στη συμφωνία. Μετά τη συμφωνία έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας».

Θα φθάσετε σε συμφωνία στις 18 του μηνός;

«Εμείς το θέλουμε. Αν είναι στόχος και των συνομιλητών μας, ναι, θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Θα ήθελα να σημειώσω πάντως ότι η διαπραγμάτευση ξεκίνησε σε πολύ καλό κλίμα, καλύτερο από κάθε άλλη φορά. Ελπίζω ότι θα αρχίσουμε να συντάσσουμε άμεσα το κείμενο της συμφωνίας, έχοντας ως βάση τα σημεία σύγκλισης των δύο πλευρών. Ήδη ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο επαφών».

Στοχεύετε και σε άμεση ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να αποφευχθεί τυχόν κούρεμα των καταθέσεων;

«Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών εντός του τρέχοντος έτους, προκειμένου να ενισχυθεί το τραπεζικό μας σύστημα. Το χρονοδιάγραμμα και ο τρόπος βρίσκονται στο επίκεντρο των διαπραγματεύσεων με τους θεσμούς».

Ο κίνδυνος του Grexit παραμένει;

«Παραμένει όσο δεν έχουμε υπογράψει συμφωνία με τους θεσμούς».

Πηγή: naftemporiki.gr