Γεροβασίλη: «Από αύριο αρχίζει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας»

Γεροβασίλη

Γεροβασίλη: Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις εντός της Ε.Ε. ενώ και οι απόψεις των ίδιων των θεσμών πολλές φορές δεν ταυτίζονται μεταξύ τους. Κάποιοι υπονομεύουν την προσπάθεια, το θέμα του Grexit δεν έχει φύγει οριστικά, λόμπι ξένων συμφερόντων θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή.

Η κυβερνητική εκπρόσωπο Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, δήλωσε: «Από αύριο αρχίζει η διαδικασία συγγραφής της συμφωνίας»,  ενώ τόνισε πως η ελληνική πλευρά είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειάζεται ώστε έως τις 18 Αυγούστου να κατατεθεί το κείμενο στη Βουλή.

Ενώ συμπλήρωσε: «Προϋπόθεση για την επίτευξη λύσης είναι η τήρηση των συμφωνηθέντων και από την πλευρά των εταίρων», συνέχισε η κυβερνητική εκπρόσωπος, ενώ όπως είπε «η εμπειρία δείχνει ότι όσο πιο κοντά βρισκόμαστε σε συμφωνία οι πιέσεις αυξάνονται».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας: «Έχουμε μία σκληρή διαδικασία, έχουμε κάνει σκληρές επιλογές για να μη συμβεί στη χώρα το χειρότερο το θέμα της συμφωνίας δεν αφορά μόνο την Ελλάδα και μια άλλη πλευρά. Υπάρχουν αντικρουόμενες απόψεις εντός της Ε.Ε. ενώ και οι απόψεις των ίδιων των θεσμών πολλές φορές δεν ταυτίζονται μεταξύ τους. Κάποιοι υπονομεύουν την προσπάθεια, το θέμα του Grexit δεν έχει φύγει οριστικά, λόμπι ξένων συμφερόντων θέλουν την Ελλάδα στη δραχμή».

Σε ερώτηση για τον ΕΝΦΙΑ , η Όλγα Γεροβασίλη, δηλώσε: «Το θέμα είναι πολύ σοβαρό. Μέχρι το τέλος του χρόνου προστατεύεται η πρώτη κατοικία, οπότε έχουμε χρόνο μπροστά μας να το μελετήσουμε. Είναι δέσμευση του πρωθυπουργού  η προστασία της πρώτης κατοικίας».