Δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο οι δημοσκοπήσεις

Βουλή

Δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο οι δημοσκοπήσεις. Η Βουλή θα είναι η πλέον πολυκομματική 7-9 κόμματα και ότι η κυβέρνηση συνεργασίας είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων έχουν επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου τις τελευταίες μέρες,  η Alco, η Metron Analysis, η Rass, αλλά και το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, προσπαθούν να δώσουν μια εικόνα των προθέσεων των ψηφοφόρων την συγκεκριμένη στιγμή.

Αυτό που καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις είναι ότι η επερχόμενη Βουλή θα είναι η πλέον πολυκομματική 7-9 κόμματα και ότι η κυβέρνηση συνεργασίας είναι μάλλον αναπόφευκτη.

Το ποσοστό των αναποφάσιστων κινείται στο μεταξύ 12 και 14%. Ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με μικρή διαφορά της ΝΔ, 2-5%, ωστόσο εμφανίζει μεγάλη αποσυσπείρωση στους ψηφοφόρους του κόμματος του μετά την αποχώρηση πολλών στελεχών του και την δημιουργία της Λαϊκής Ενότητας.

Την τρίτη θέση διεκδικεί κατά σειρά το Ποτάμι, που εμφανίζεται ελαφρώς ενισχυμένο, την Χρυσή Αυγή, που μάλλον μένει στα ίδια, καθώς και τη νεοσύστατη Λαϊκή Ενότητα του Παναγιώτη Λαφαζάνη που το κόμμα της Λαϊκής Ενότητας φαίνεται ότι καταγράφει ποσοστά που κινούνται από 4 έως και 8 %, αυτήν την στιγμή βρίσκεται στην 5η θέση μαζί με το ΚΚΕ.

Το ΠΑΣΟΚ αποκτά δυναμική από τις συζητήσεις περί της επικείμενης διεύρυνσης του και σταθεροποιείται ποσοστά του ενώ οι ΑΝΕΛ φαίνεται να παλεύουν με νύχια και με δόντια να μπουν στην Βουλή. Η Ένωση Κεντρώων φαίνεται να διεκδικεί με αξιώσεις την είσοδο τους στην Βουλή.