Χαϊκάλης: Συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά

Παύλος Χαϊκάλης: Η Χρυσή Αυγή

Χαϊκάλης: Συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά. Πραγματικά, προεκλογικά ειπώθηκαν πολλά. Εμείς (οι ΑΝΕΛ) είπαμε πολλά, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο πολλά.

Ο υφυπουργός Εργασίας Παύλος Χαϊκάλης σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα Τετάρτη στο Mega, ανέφερε ότι πριν τις εκλογές «και από τον ΣΥΡΙΖΑ και από τους ΑΝΕΛ ειπώθηκαν αρκετά», λέγοντας πως «θα έπρεπε να ήμασταν πιο φειδωλοί».  Και συμπλήρωσε ο κ. Χαϊκάλης, «Πραγματικά, προεκλογικά ειπώθηκαν πολλά. Εμείς (οι ΑΝΕΛ) είπαμε πολλά, ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμα πιο πολλά, όμως βλέποντΧαϊκάλης: Συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά ας ότι ένα κόμμα πηγαίνει για την εξουσία θα έπρεπε να είναι πιο φειδωλό στις δηλώσεις του ή τουλάχιστον να έχει ένα plan A ή ένα plan Β».

Επιπλέον, υποστήριξε πως αρκετή από την πίεση που ασκήθηκε στη χώρα, ειδικά στο τέλος Ιουνίου, «θα μπορούσε να είχε αποφευχθεί», αποφεύγοντας ωστόσο να «καταδικάσει» τους χειρισμούς στη διαπραγμάτευση.

Σε επισήμανση δε για τους ρητορικούς τόνους που είχαν χρησιμοποιηθεί στο διαχωρισμό «μνημονιακών και αντιμνημονιακών», ζήτησε «συγγνώμη για τις υπερβολές που ακούστηκαν προεκλογικά».

Μάλιστα ο υφυπουργός είπε «δεν έχει ακούσει σοβαρές αντιπροτάσεις» στην ακολουθούμενη πολιτική και στην συμφωνία που συνομολόγησε η κυβέρνηση με τους Ευρωπαίους δανειστές φτάνοντας στο σημείο σχεδόν να… αποθεώσει τα Μνημόνια. «Το μνημόνιο αφήνει περιθώρια για να δούμε πράγματα που δεν είχαμε δει μέχρι τώρα»! και συμπλήρωσε ότι «Είναι αχαρτογράφητα νερά το να φύγεις από ένα σκληρό νόμισμα σε ένα εθνικό νόμισμα».