Ανακαλύφθηκε μήνυμα σε μπουκάλι ηλικίας 108 ετών! (photos)

Ανακαλύφθηκε μήνυμα σε μπουκάλι

Ανακαλύφθηκε μήνυμα σε μπουκάλι ηλικίας 108 ετών – Το μπουκάλι βρήκε μετά από 108 ολόκληρα χρόνια περιπλάνησης στη θάλασσα, μια συνταξιούχος ταχυδρόμος σε νησί της Γερμανίας όπου έκανε διακοπές

Η ιστορία με τα μηνύματα μέσα σε μπουκάλια κρατάει πολλά χρόνια, εμπνέοντας εκατοντάδες ιστορίες. Σε ένα γερμανικό νησί βρέθηκε νησί, λοιπόν, βρέθηκε ένα μπουκάλι που είχε ταξιδέψει 108 χρόνια.

Η ιστορία του, ωστόσο, δεν είναι τόσο μυθιστορηματική, όπως φαντάζεται κανείς.

Η ηλικιωμένη κυρία που βρήκε το μπουκάλι προσπάθησε αρχικά να το ανοίξει με τη βοήθεια του συζύγου της.

Ανακαλύφθηκε μήνυμα σε μπουκάλι

Αφού ούτε εκείνη ούτε ο άνδρας κατάφεραν να το ανοίξουν, το έσπασαν. Μέσα του είχε ένα διπλωμένο χαρτί γραμμένο στα Αγγλικά, τα Γερμανικά και τα Ολλανδικά. Τι έγραφε; Οποιος βρει το μπουκάλι να το παραδώσει στο Πλύμουθ της Αγγλίας στο Ινστιτούτο Θαλασσίων και Βιολογικών Μελετών, το οποίο θα έδινε σε όποιον το έβρισκε ένα… σελίνι.

Ανακαλύφθηκε μήνυμα σε μπουκάλι

Το ζευγάρι, όντως, ταχυδρόμησε το μπουκάλι και μετά από λίγες μέρες έμαθε την χρησιμότητά του.

Το μπουκάλι αυτό ήταν ένα από τα 1.020 που είχαν αφεθεί ελεύθερα στην Βόρεια Θάλασσα μεταξύ του 1904 και 1906. Και ήταν μέρος ενός πειράματος για να ανακαλύψουν οι επιστήμονες τις κινήσεις των θαλάσσιων ρευμάτων.
Πολλά από τα μπουκάλια που είχαν ριχτεί στη θάλασσα είχαν βρεθεί μετά από μερικές εβδομάδες ή μήνες. Αυτό ανακαλύφθηκε μετά από 108 χρόνια. Μάλιστα, η ανακάλυψη μπήκε και στο βιβλίο Γκίνες, αφού το προηγούμενο που είχε βρεθεί ήταν 99 χρόνων.

Το αγγλικό Ινστιτούτο δεν παρέλειψε να στείλει στην γυναίκα ευχαριστήρια αποστολή και φυσικά την ανταμοιβή της ένα σελίνι.

Ανακαλύφθηκε μήνυμα σε μπουκάλι