Το 25% των φαν του πορνό είναι γυναίκες

Το 25% των φαν

Το 25% των φαν του πορνό είναι γυναίκες διαψεύδοντας το δόγμα ότι το πορνό είναι μόνο αντρική συνήθεια

Μέχρι και πριν από μερικά χρόνια, το πορνό θεωρούνταν πως είναι αντρικό… σπορ (ή απλά δεν το οι γυναίκες δεν το παραδέχονταν). Πλέον αυτό το ταμπού έχει «σπάσει» και όλο και περισσότερες γυναίκες παραδέχονται, χωρίς να κοκκινίζουν, ότι απολαμβάνουν να βλέπουν ταινίες πορνό! Άλλωστε στις μέρες μας είναι… άφθονο και πάνω από όλα δωρεάν!

Μάλιστα, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε πρόσφατα το site Pornhub, ένας στους τέσσερις χρήστες είναι γυναίκα, με τις γυναίκες κάτω 35 να είναι οι πιο συχνοί χρήστες. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρουμε ότι σε παλαιότερη έρευνα του Cosmopolitan, 55% των Cosmo girls είχαν δηλώσει ότι βλέπουν συχνά μόνες τους πορνό.

Πιθανώς ένας από τους παράγοντες που ευνόησαν την αύξηση αυτών των μεγεθών είναι και τα smartphones, αφού οι περισσότερες νέες γυναίκες προτιμούν να βλέπουν ταινίες ερωτικού περιεχομένου μέσω του κινητού τους.

Παράλληλα, τα στατιστικά και η κίνηση του σάιτ αποκαλύπτουν ότι 60% των χρηστών βλέπουν πορνό από το κινητό τους, μόλις 7 % από το tablet τους και το υπόλοιπο 33% από τον υπολογιστή.

Ένας από τους παράγοντες που έχουν εγείρει την περιέργεια και την συχνότητα με την οποία οι γυναίκες βλέπουν πορνό, είναι η συγκλονιστικά δημοφιλής στο γυναικείο κοινό, τριλογία 50 αποχρώσεις του Γκρι, η οποία έχει πουλήσει πάνω από 125 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως ενώ πρόσφατα μεταφέρθηκε και στην οθόνη με πρωταγωνιστές τον Jamie Dornan and Dakota Johnson.

Επιπλέον από την έρευνα προέκυψε ότι:

  • Η μέρα που οι περισσότερες γυναίκες βλέπουν πορνό είναι η Δευτέρα, ενώ το Σάββατο παρουσιάζει τη χαμηλότερη κίνηση.
  • Η ώρα με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα είναι γύρω στις 11 το βράδυ και οι περισσότερες γυναίκες βλέπουν πορνό για λιγότερο από 10 λεπτά.