Τι Ζητούν οι πιστωτές από την Ελλάδα.

Eurogroup,

Ως κύριο όπλο απέναντι στην Ελλάδα οι χώρες που πρόσκεινται στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι η έλλειψη αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης.

Οι Εταίροι και πιστωτές ζητούν εκτός από τα μέτρα φωτιά και την επανάκτηση της αξιοπιστίας της ελληνικής κυβέρνησης. Ζήτησαν από τον υπουργό Οικονομικών να περάσει έξι νομοσχέδια έως την Τετάρτη για να είναι σίγουρη ότι η Ελλάδα θα κάνει αυτά που υπόσχεται. Με την άμεση ψήφιση μέτρων και μεταρρυθμίσεων από την ελληνική Βουλή εντός της εβδομάδας, θα δοθεί ένα θετικό μήνυμα από την Αθήνα και θα ξεκλειδώσουν οι συζητήσεις για το νέο πρόγραμμα.

Οι εταίροι φέρονται να ζητούν από τη κυβέρνηση να καταθέσει τα νομοσχέδια για ΦΠΑ (νέοι συντελεστές), ιδιωτικοποιήσεις, κατάργηση πρόωρων συντάξεων, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων και κατάργηση μονοπωλίων (σύμφωνα με την εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ), αλλά και να μην υπάρξουν αλλαγές στα εργασιακά μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

Ως κύριο όπλο απέναντι στην Ελλάδα οι χώρες που πρόσκεινται στον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι η έλλειψη αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης, οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης συνεδριάζουν εκ νέου σήμερα από τις 12 το μεσημέρι, με στόχο να βρεθεί λύση που θα επικυρωθεί από την απογευματινή Σύνοδο Κορυφής των 19 ηγετών. Αφού ακυρώθηκε η σύνοδο των 28 μετά τις χτεσινές εξελίξεις.