Τάσος Καλαφάτης: Συμμετέχω στο δημοψήφισμα και ψηφίζω ΝΑΙ

Τάσος Καλαφάτης

Ο Τάσος Καλαφάτης πτυχιούχος οικονομικής και περιφερειακής ανάπτυξης, μέλος του διοικητικού επιμελητηρίου Ελλάδος ,τέως διαμερισματικός σύμβουλος Πειραιά και πρώτος σε σταυρούς υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος  Πειραιά  του συνδυασμού ΝΈΑ ΑΡΧΉ μας αναλύει γιατί στηρίζει ΝΑΙ

Θα θέλαμε να μας πείτε ποια είναι η δικιά σας τοποθέτηση σχετικά με το κρίσιμο δημοψήφισμα την ερχόμενη Κυριακή.
Εγώ προσωπικά πιστεύω ότι αυτό το δημοψήφισμα είναι ένας εκβιασμός γιατί πολύ απλά αυτή την τόσο κρίσιμη στιγμή όταν δεν υπάρχει πρόταση στο τραπέζι από τους δανειστές και από την άλλη η κυβέρνηση δεν αναφέρει ποια είναι η πρόταση της ξεκάθαρα για το όχι, τότε εγώ επιλέγω το μη χείρον βέλτιστον συμμετέχω στο δημοψήφισμα και ψηφίζω ναι.
Εάν επικρατήσει το ναι ποιο πιστεύετε θα είναι το αποτέλεσμα και ποια η επόμενη μέρα για την Ελλάδα ;
Καταρχήν η χώρα θα παραμείνει στην Ευρώπη επομένως και στο Ευρώ και μετέπειτα σε κάποια καινούργια διαπραγμάτευση που δυστυχώς πιστεύω ότι μπορεί να εμπερικλείει κάποιους όρους οι οποίοι θα είναι χειρότεροι από αυτούς που προηγήθηκαν στη πρόταση της 25ης Ιουνίου.
Δηλαδή κατά την δική σας γνώμη το όχι δεν μπορεί να αποφέρει κάτι θετικό.
Το όχι πολύ απλά θα μηδενίσει τα ρολόγια. Θα μηδενίσει την οικονομία και οι διασωθέντες του όχι και αυτοί που το υποστηρίζουν χαίρονται για αυτό. Βέβαια το όχι δεν μας λέει ξεκάθαρα τι θα ακολουθήσει σχετικά με το χρέος της χώρας σε περίπτωση που επιστρέψουμε στην Δραχμή αλλά και για το πόσο θα υποτιμηθεί το νόμισμα. Οπότε εγώ σαν οικονομολόγος που είμαι πιστεύω ότι αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει με τη συγκεκριμένη απόφαση θα είναι πολύ χειρότερη από αυτό που ήδη ζούμε. Γι’ αυτό ανέφερα και πριν το μη χείρον βέλτιστον. Ο κόσμος είναι φανερά απογοητευμένος και προβληματισμένος δεν ξέρει σε ποια απ’ τις δύο επιλογές θα κατασταλάξει γιατί πολύ απλά ο λαός δεν ξέρει ξεκάθαρα ούτε τι σημαίνει το ναι αλλά ούτε και το όχι και ποιες θα είναι οι επιπτώσεις. Το ναι ίσως το ξέρει λίγο καλύτερα γι’ αυτό και το φοβάται σε αντίθεση με το όχι όπου λόγω άγνοιας το υποστηρίζει με την ελπίδα για κάτι καινούργιο για κάτι καλύτερο.