Νίκος Πέτσας: Η αγορά είναι πεσμένη σε ποσοστό 70% – 80%

Νίκος Πέτσας

Ο  Νίκος Πέτσας  Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κερατσινίου Δραπετσώνας αποκαλύπτει την τεράστια ζημιά που έχει ήδη υποστεί η τοπική αγορά.

Θα θέλαμε να μας δώσετε μια εικόνα από την εμπορική κίνηση στην περιοχή σας.
Η εικόνα στην εμπορική αγορά της πόλης μας είναι πεσμένη σε ποσοστό 70% – 80%.Σε πολλά καταστήματα είναι και υψηλότερο το ποσοστό ανάλογα με το αντικείμενο πώλησης πλην των καταστημάτων με τρόφιμα. Η πτώση στα καταστήματα κυμαίνεται στο ποσοστό που σας προανέφερα.
Θεωρείτε σωστή την επιλογή δημοψηφίσματος;
Πιστεύω το δημοψήφισμα θα έπρεπε να είχε γίνει νωρίτερα για να μπορούμε και να έχουμε το περιθώριο να αποφασίσουμε σωστά είτε στο ναι είτε στο όχι. Να μπορεί να έχει το χρονικό περιθώριο και η κυβέρνηση να διαπραγματευτεί σωστά και στις δύο επιλογές. Δεν είναι σωστή η επιλογή να προβαίνουμε σε δημοψήφισμα εν μέσω capital control .
Υπάρχει αγανάκτηση στο χώρο των εμπόρων μετά τις τελευταίες ραγδαίες εξελίξεις;
Σίγουρα υπάρχει και αναστάτωση και αγανάκτηση για το λόγο ότι δεν κινείται το εμπόριο και η αγορά, οι υποχρεώσεις τρέχουνε και η αγορά έχει σταματήσει να κινείται.
Πιστεύετε ότι σε περίπτωση όπου επικρατήσει το ναι στο ερχόμενο δημοψήφισμα υπάρχει περίπτωση η αγορά να επανέλθει στα φυσιολογικά της επίπεδα;
Κανείς δεν είναι σε θέση να απαντήσει με σιγουριά για το τι θα ακολουθήσει την επόμενη μέρα με ένα ναι ή με ένα όχι. Κατά τη δική μου προσωπική γνώμη είναι πως ότι και να αποφασιστεί την Κυριακή το πρόβλημα στην αγορά έχει ήδη δημιουργηθεί και θα κρατήσει τουλάχιστον δύο μήνες.