Κωνσταντοπούλου: Πραγματικό πραξικόπημα αυτό που συντελείται εδώ

Κωνσταντοπούλου

«Δεν θα τους αποκαλέσω ξανά θεσμούς, γιατί έχουν εξωθεσμική συμπεριφορά»

Η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην Βουλή, σε μία ομιλία που διήρκεσε κάτι λιγότερο από μισή ώρα και διεκόπη αρκετές φορές από συναδέλφους της βουλευτές οι οποίοι φώναζαν και την καλούσαν τα κατέβει από το βήμα, παρομοίασε με πραγματικό πραξικόπημα αυτό που συντελείται εδώ και δέκα ημέρες στην Ευρώπη και την Ελλάδα, ένας εκβιασμός και πειθαναγκασμός της νόμιμα εκλεγμένης κυβέρνησης, ένας εκβιασμός που μετακυλίεται στη Βουλή ώστε και αυτή με τη σειρά της να υποκύψει.

Η κ. Κωνσταντοπούλου πρόσθεσε ότι κάποιοι εντός της Ευρώπης εκβιάζοντας την κυβέρνηση θέλουν να απελπίσουν συνολικά τους ευρωπαϊκούς λαούς. «Δεν θα τους αποκαλέσω ξανά θεσμούς, γιατί έχουν εξωθεσμική συμπεριφορά» επειδή η στάση τους είναι «αντιθεσμική, εξωθεσμική και παραθεσμική».είπε. Πρόσθεσε πάντως ότι τιμά την ειλικρίνεια των λόγων και των προθέσεων του Πρωθυπουργού

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου χαρακτήρισε ως, «Εξόφθαλμη και αποκαρδιωτικά αντικοινοβουλευτική» τη συμπεριφορά ορισμένων συναδέλφων της βουλευτών που (της) φώναζαν την ώρα που μιλούσε από το βήμα της Βουλής, στο κλείσιμο της πολύωρης συνεδρίασης και αμέσως πριν τη διεξαγωγή της ονομαστικής ψηφοφορίας, περίπου στις 4 τα ξημερώματα!

Και συνέχισε, κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί και να συγκαλύψει τον εκβιασμό και κανείς δεν μπορεί να προσποιηθεί ότι τα προωθούμενα με διαδικασία υπερκατεπέιγοντος νομοσχέδια, αποτελούν πραξικόπημα την ώρα που η κυβέρνηση έχει λάβει λαϊκή εντολή για τα εντελώς αντίθετα και έδωσε ένα σκληρό αγώνα για να πρωτοτυπήσει και να κάνει πράξη μετεκλογικά εκείνα που προεκλογικά υποσχέθηκε».

Ενώ ανέφερε την εκτίμηση που τρέφει προς το πρόσωπο του Πρωθυπουργού και των προθέσεων του, η κ. Κωνσταντοπούλου κατάγγειλε  την επίθεση στην κ. Βαλαβάνη λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κανιβαλισμός εις βάρος της Νάντιας Βαλαβάνη είναι δόλιος».