Ήρθαν τα Velfie, ξέχνα τις Selfie!

Velfie

Οι Velfie ήρθαν για να μείνουν, βάζοντας στην άκρη τις selfie του παρελθόντος, τουλάχιστον για την μεγαλύτερη βιομηχανία ταινιών του πλανήτη, το Bollywood.

Τα νέα “velfie” (video selfie) με πρωταγωνιστές σταρ του Ινδικού σινεμά, αθλητές, και πολιτικούς έχουν γίνει ανάρπαστα στο διαδίκτυο.

Από lip-sync, διάσημες σκηνές από ταινίες, μέχρι ερωταπαντήσεις με πολιτικούς, οι Ινδικές εταιρίες τεχνολογίας ποντάρουν στην καινούρια τρέλα του video selfie.

Το “Velfie app” μία εφαρμογή ανακοινώνει πως το “2014 ήταν η χρονιά του selfie, αλλά το 2015 είναι η χρονιά του Velfie!”. H εφαρμογή είναι παρόμοια με το Dumbsmash το οποίο επιτρέπει στους χρήστες να μιμούνται τραγούδια ή διαλόγους από ταινίες σε ηχογραφήσεις, πριν “ποστάρουν” το velfie στα social media.

Ένα βιντεάκι από δύο σταρ Ινδικών ταινιών, οι οποίοι μιμούνται διάλογο Ινδικής ταινίας γυρισμένης το1971, έχει ήδη συγκεντρώσει περισσότερα από 71,000 “likes”.

Ο Rammohan Sundaram, συνιδρυτής της Velfie ανέφερε πως τα “velfie”, ως βίντεο μπορoύν να αποδώσουν συναισθήματα που δύσκολα αποτυπώνονται με μία selfie.

Η εφαρμογή είναι δωρεάν και τα βίντεο έχουν μέγιστη διάρκεια δέκα δευτερολέπτων, ενώ έχει ήδη γίνει λήψη από 200,000 και πλέον, διαφορετικούς χρήστες.

Ήδη, η εταιρία προγραμματίζει και φίλτρα για τα βίντεο ενώ προσβλέπει στο να γίνει ένα κοινωνικό δίκτυο βασισμένο στα βίντεο. Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να κάνουν live streaming ενώ ο Sundaram ελπίζει πως η εφαρμογή θα “τραβήξει” και γρήγορα διαφημίσεις για παραγωγή εσόδων.