Η Ιταλίκη Βουλή έτοιμη να νομιμοποιήσει την ινδική κάνναβη

κάνναβη

Το κείμενο που παίρνει τον δρόμο να μετατραπεί σε νομοσχέδιο, θα επιτρέπει στους Ιταλούς να καλλιεργήσουν ινδική κάνναβη στο σπίτι τους και να γίνουν μέλη ομάδων με την ονομασία «Cannabis Club».

Σε μια πρωτόγνωρη κίνηση για την Ευρώπη προχώρησε το κοινοβούλιο της γειτονικής Ιταλίας. Την Τετάρτη, μια διακομματική επιτροπή της Βουλής ολοκλήρωσε και έδωσε στην δημοσιότητα ένα κείμενο που δίνει την δυνατότητα για απελευθέρωση της κατοχής, χρήσης, καλλιέργειας αλλά και πώλησης της ινδικής κάνναβης υπό προϋποθέσεις. Το κείμενο έχει ήδη τις υπογραφές 218 βουλευτών, όχι μόνο όσων είναι γνωστοί υποστηρικτές αλλά και από το αντίπαλο στρατόπεδο. Ωστόσο δεν λείπουν οι αντιδράσεις από βουλευτές ιδίως της Λίγκας του Βορρά και κοινωνικές οργανώσεις.

Το κείμενο που παίρνει τον δρόμο να μετατραπεί σε νομοσχέδιο, θα επιτρέπει στους Ιταλούς να καλλιεργήσουν ινδική κάνναβη στο σπίτι τους και να γίνουν μέλη ομάδων με την ονομασία «Cannabis Club», στα οποία θα μπορούν να δημιουργούν συνεταιρισμούς μέχρι 50 ιδιώτες για να καλλιεργούν και μετά να μοιράζονται το φυτικό προϊόν. Με σαφείς απαγορεύσεις σε ότι αφορά την πώληση.

Με βάση τον νόμο που θα κατατεθεί, ουσιαστικά η παραγωγή κάνναβης περνάει στον ελεγχό του κράτους, πράγμα που σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα ρυθμίζει την πώληση των αδειών για την παραγωγή και την διανομή κάνναβης.

Η όλη κίνηση αυτή γίνετε με σκοπό να ρυθμιστή το εμπόριο, φέρνοντας χρήματα στα κρατικά ταμεία. Ενώ θα εξασφαλιστούν ακόμα περισσότερα χρήματα από τον περιορισμό πόρων που ξοδεύονται για την καταπολέμηση της εμπορίας.