Φάιμαν: Οι προβοκάτσιες του Σόιμπλε καθυστέρησαν τη συμφωνία

Βέρνερ Φάιμαν

Συνεχίζοντας ο Καγκελάριος της Αυστρίας είπε  Το μόνο που κατάφερε η προβοκάτσια ήταν να καθυστερήσει την απάντηση της Ελλάδας.

Ο Βέρνερ Φάιμαν ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας σε συνέντευξη του στην αυστριακή εφημερίδα “Κουρίρ” δήλωσε ότι η πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε για μια προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ ήταν μία προβοκάτσια.” Δυστυχώς υπήρχαν προβοκάτσιες και έλλειψη σεβασμού προς τον άλλο και αυτό παράτεινε τις διαπραγματεύσεις”.

Συνεχίζοντας ο Καγκελάριος της Αυστρίας είπε  Το μόνο που κατάφερε η προβοκάτσια ήταν να καθυστερήσει την απάντηση της Ελλάδας – και προφανώς όχι να αυξήσει τις πιέσεις απέναντί της. Οι άνθρωποι θα έχαναν χρήματα, οι επιχειρήσεις θα έχαναν επενδύσεις, οι τράπεζες θα έμεναν κλειστές και αυτό δεν το ήθελε η καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ.

“Δε χρειάζονται πανηγυρισμοί, έρχονται δυσκολίες”

Ο Βέρνερ Φάιμαν, τόνισε ότι η συμφωνία είναι η αρχή ενός σκληρού δρόμου και δεν υπάρχει λόγος για πανηγυρισμούς, απλά έγινε το πρώτο βήμα και όποιος πιστεύει ότι αύριο θα προκύψουν παραδεισένιες συνθήκες, εξαπατά τους ανθρώπους, η κατάσταση θα είναι σκληρή.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η συμφωνία κατέστη δυνατή επειδή συμφωνούσαν Γερμανία και Γαλλία, ενώ μία αντιπαράθεση μεταξύ τους θα ήταν καταστροφική για την Ευρώπη, “ένα Grexit και οι εικασίες για το ποια χώρα θα ακολουθούσε, θα είχαν καταστροφικές συνέπειες για την Ευρώπη”.