Έκτακτο μεγάλη τράπεζα θέλει να φύγει από την Ελλάδα

τράπεζα

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters σε αποκλειστικό ρεπορτάζ του η Royal Bank of Scotland προσπαθεί να φύγει από την Ελλάδα.

Η Royal Bank of Scotland σύμφωνα με το Reuters  προσπαθεί  να πουλήσει στην αγορά δάνεια, ελληνικών εφοπλιστικών εταιριών  ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η τράπεζα σταματάει την φυσική της παρουσία στην Ελλάδα και ήδη ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί όλα τα σημαντικά χαρτιά που έχει στο χαρτοφυλάκιό της.

Άξιο αναφοράς είναι πως η Σκωτσέζικη τράπεζα είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις στον κλάδο της ναυτιλίας με το  γραφείο στη Ελλάδα να απασχολεί  60 άτομα και να έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξή της ειδικά τις τελευταίες δεκαετίες.

Το ρεπορτάζ του Reuters επικαλείται μάλιστα πηγή της τράπεζας στην Ελλάδα η οποία αναφέρει: «δεν θα βρισκόμαστε για πολύ ακόμη στη χώρα. Η RBS σταδιακά αποσύρεται από την αγορά και σταματάμε τις δραστηριότητές μας στη χώρα». Ενώ υπογράμμισε : «ο τομέας της ναυτιλίας μας είναι προς πώληση και θα αναμένουμε προσφορές μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο».